JAANUAR 2023

3. jaanuaril kajastas Telegram.ee goodsciencing.com-i pidevalt täienevalt aruannet, kus aasta alguse seisuga oli 1616 sportlasel registreeritud südameseiskumine vahetult pärast Covid-süsti, neist 1114 suri.

4. jaanuaril ütles Saksamaa Eetikanõukogu esimees Alena Michaela Buyx Die Zeitile, et valitsuse Covidile reageerimise uurimine on “demokraatiale ohtlik”.

10. jaanuaril avaldas Telegram.ee artikli “Uuringud näitavad, et koroonavaktsiin võib aktiveerida vöötohatise”.

• 11. jaanuaril tuli ilmsiks uudis, et Moderna soovib uue mRNA süstiga ravida südamepuudulikkust. Telegram.ee küsis, et kas seda südamepuudulikkust, mida tekitasid Covidi-vaktsiinid?

Foto: kollaaž

• 12. jaanuaril ilmus Rahvaalgatus.ee platvormile viies Telegram.ee poolt koostatud koroona-teemaline petitsioon “Eestis on vaja luua äkksurmade register”.

• 13. jaanuaril 2023 väitis Ühendkuningriigi rahvusringhäälingu (BBC) otseülekande ajal kardioloog dr Aseem Malhotra, et Pfizer-BioNTechi ja Moderna COVID-19 vaktsiinid kujutavad endast kardiovaskulaarset riski.

Samal ajal hakkas sotsiaalmeedias kulutulena levima Iisraeli vaktsiiniprogrammi arendaja prof Shmuel Shapira 18.12.2022 tehtud Twitteri postitus: “Ma eksisin kolm korda: esimese doosiga, teise doosiga ja kolmanda doosiga. Kes ütles, et vaktsineeritud ei tunnista oma vigu?“

14. jaanuaril tegi Varro Vooglaid avaliku pöördumise Irja Lutsari poole seoses soovitusega jätkata lastele koroonavaktsiinide süstimist.

17. jaanuaril kirjutas Postimees, et USAs avastati võimalik terviseprobleem, mis on seotud uue Pfizeri koroonavaktsiiniga. Nimelt võivat CDC andmetel Pfizeri koroonavaktsiin põhjustada insulti.

• 21. jaanuaril toimus Londonis BBC hoone ees tuhandete inimeste osalusel meeleavaldus “Truth Be Told” (“Tõde tuleb välja öelda”), kus nõuti rohkete vaktsiinikahjude ja surmajuhtumite tõttu koroonavaktsineerimist survestanud ja koordineerinud isikute vastutusele võtmist.

• 21. ja 22. jaanuaril toimus Stockholmis rahvusvaheline koroonakonverents, kus esinesid mitmed koroonakriisi lahendamist ja kulgu kritiseerinud oma ala tipud. Eestist käis konverentsi kuulamas terve delegatsioon arste, meedikuid, teadlasi ja juriste.

23. jaanuaril teatas ERR, et koroonaravim Paxlovid jõudis apteekidesse. Töö- ja tervishoiuminister Peep Petersoni sõnul ei olnud koroona sellega enam määratletav uudseks ja ohtlikuks nakkushaiguseks.

Samal päeval kirjutas Telegram.ee: 2023 on alanud rekordilise liigsuremusega – koroonat ja külma ilma süüdistada ei saa.

24. jaanuaril ajakirjas BMC Infectious Diseases avaldatud eelretsenseeritud uuringu kohaselt suri ainuüksi 2021. aastal Covidi süstide tõttu 278 000 ameeriklast. 2021. aasta detsembri lõpuks oli Covidi vaktsiini saanud 243 miljonit ameeriklast. Uuringu hinnangul hukkub 874 vaktsineeritust 1 süstimise tagajärjel.

• 25. jaanuaril kaebas Politico andmetel New York Times Euroopa Komisjoni kohtusse, kuna täidesaatev institutsioon ei avaldanud tekstsõnumeid oma presidendi Ursula von der Leyeni ja Pfizeri tegevjuhi Albert Bourla vahel.

Foto: kollaaž

• 30. jaanuaril avaldas Telegram.ee avaliku kirja “Kas Objektiiv ja Vanglaplaneet aitavad teadlikult valeinfot ja hirmu levitada?”, kus Hando Tõnumaa tõi välja, et inimeste hirmutamiseks ja kontrollimiseks piisab ainult sellest, et massid usuksid, et viirused on olemas. “Uskuge, mida soovite. AGA – miks keegi teist ei ole viiruse isoleerimise teemale reageerinud? Kas teid (kodaniku)ajakirjanikena ei huvita, miks rida teadlasi ja uurijaid väidab, et viiruseid kui selliseid ei eksisteeri,” küsiti alternatiivsetelt portaalidelt.

31. jaanuaril selgus TÜ seireuuringust, et koroonavastaste antikehadega inimeste arv kerkis rekordtasemeni 93%.

Jaanuaris avaldatud uuringus töötasid Cochrane’i instituudi teadlased läbi aastatel 1980–2022 tehtud 78 uuringut, milles osales kokku 611 000 inimest. Metaanalüüs jõudis järeldusele, et maskid ei kaitse “koroonanakkuste“ eest.

Scroll to Top