NOVEMBER 2021

Koroonaterroristide FB postitused

• 1. novembril ilmus Telegram.ee-s videoreportaaž: kuidas läheb vanalinna restoranidel pärast koroonapassi nõude kehtestamist?

Samal päeval kommenteeris Irja Lutsar Delfile, et “kahe doosiga vaktsineeritute suur nakatumine on üllatav”.

• 2. novembril astus pärast mitmekuist avalikku kiusu tagasi kultuuriminister Anneli Ott, sest polnud nõus oma valdkonnas kehtestatud piirangutega.

Samal päeval paljastas mainekas British Medical Journal (BMJ), et üks Pfizeri alltöövõtjatest korraldas 2020. aasta sügisel Pfizeri koroonavaktsiini III faasi (kolmandas faasis püütakse tavaliselt välja selgitada ravimi kasu-kahju suhe – toim.) pöördeliste uuringute käigus suure tõenäosusega ulatusliku ja süstemaatilise uurimispettuse.

• 3. novembril teatas Saarte Hääl, et 22-st Kuressaare haiglas olevast koroonapatsiendist 13 on vaktsineeritud ja 9 vaktsineerimata. Hiljem artikkel eemaldati.

Samal ajal alustas Tsiviilallianss Eesti elanike ja ettevõtete kaebuste kogumist kohtusse ühiskaebuse esitamiseks.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik teatas terviseameti pressikonverentsil aga, et “oleme tõsises tervisekriisis seetõttu, et 30 protsenti inimestest ei ole vaktsineeritud”.

• 4. novembril teatas ka vandeadvokaat Robert Sarv, et aitab ühishagidena Eesti inimestel koroonapiirangute osas kohtusse pöörduda.

Samal päeval algatas Telegram.ee rahvaalgatuse veebilehel petitsiooni “Petitsioon meie laste kaitseks: Laste vaimne tervis on olulisem kui nende lahterdamine vaktsineerituse alusel”, mis palus tühistada nõuded, et üritustele pääsemiseks peavad Covid-tõendi esitama ka 12–17-aastased lapsed ja lapsi hakatakse koolis 2–3 korda nädalas testima. Algatus kogus 1111 allkirja ja sai 11. märtsil 2022 riigikogu sotsiaalkomisjonilt vastuseks, et komisjoni istungil otsustati konsensusega osaliselt nõustuda esitatud kollektiivse pöördumisega (kuna selleks ajaks oli laste koroonapassi nõue juba muutunud).

Foto: freepik.com

• 5. novembril võttis Läti parlament vastu kaks otsust: esimesega võimaldati tööandjatel vallandada inimesi, kes pole vaktsineeritud ja teisega hakati maksma kompensatsiooni inimestele, kellel tekkisid vaktsineerimisel mõõdukad või tõsised kõrvaltoimed.

Samal päeval teatas Postimees, et kaitsevägi vabastas ametist 46 vaktsiinivastast teenistujat. Teadusnõukoja liige Andero Uusberg kommenteeris artiklis, et kaitsevägi kaotas 46 väga mittemüüdavat töötajat.

Portugal Resident kirjutas aga, et kuigi seal on vaktsineeritud 87% täiskasvanutest, maadleb riik massilise nakatumisega.

Samal päeval oli Islandil kogu pandeemia lõikes ehk 2020. ja 2021. aasta rekordiline nakatumisnäit hoolimata sellest, et 89% üle 12-aastastest elanikest olid vaktsineeritud.

Samal päeval teatas CDC vastuses teabenõudele, et puuduvad tõendid selle kohta, et paranenud Covid-patsiendid viirust levitavad.

16 Rootsi arsti ja teadlast tegid ettepaneku riigis vaktsineerimine kõigis vanusegruppides katkestada, sest BMJ vahendusel tuli ilmsiks laiaulatuslik Pfizeri poolne võltsing ehk koroonavaktsiini uuringute kriitiliste andmete varjamine.

• 6. novembril teatasid väljaande Berkshire Eagle veergudel ühiskonda avama kutsuva Great Barringtoni deklaratsiooni koostanud Ivy League’i ülikoolide teadlased, et võitlevad tsensuuri ja ahistamisega.

Samal päeval ilmus Delfis artikkel “Vaktsiinikahjustuste fondi loomist toetav Andrei Korobeinik Kaja Kallasele: ei maksa kõiki vaikimisi lollideks pidada”.

Kadi Nool kirjutas Eesti Päevalehes: “Lühinägelik on väita, et tervishoiusüsteem on ülekoormatud – kriis toob välja tagajärjed.”

• 9. novembril kirjutas Delfi Forte: “Ootamatus kohtusaalist: ringkonnakohus seadis kahtluse alla valitsuse koroonakorralduse põhiseaduspärasuse.”

Samal päeval avaldas Soome terviseamet uuringu, millest selgus, et sealne põhikoolide sulgemine ei mõjutanud koroonaviiruse levikut.

• 10. novembril teatas ERR, et Isamaa algatas eelnõu vaktsiinikahjustuse fondi loomiseks.

Samal päeval teavitas Taiwani haiguste tõrje keskus (CECC), et alla 12-aastastele lastele mõeldud koroonavaktsiinide heakskiitmist ei kaaluta enne, kui on lahendatud noorukite teise doosiga vaktsineerimise probleem. Nimelt oli teatatud müokardiidi (südamelihase põletik) ja perikardiidi (südamepauna põletiku) juhtumitest pärast 12–17-aastaste kaitsepookimist.

• 11. novembril ilmus Telegrami Podcast Robert Sarvega: koroonapettuse vastu ühishagidega.

Samal päeval teatas Soome terviseamet (THL), et kuigi selleks ajaks oli koroonaviiruse vastu vaktsineeritud 80% üle 12-aastasest elanikkonnast, oli näha nakatunute arvu selget tõusu.

Eestis andis kohus esialgse õiguskaitse enam kui 50 politsei- ja piirivalveameti (PPA) teenistuja ühishagi raames, milles nad nõudsid vaktsineerimiskohustust sisaldava PPA käskkirja tühistamist.

Koroonaterroristide FB postitused

• 12. novembril teatas valitsus, et on jõudnud kokkuleppele vaktsiinikahjustuste fondi asutamises: kui fond asutatakse, siis on sealt õigus hüvitist taotleda neil, kellel on vaktsiini tõttu tekkinud kestev tervisekahjustus või töövõimetus.

• 14. novembril ilmus Telegram.ee-s eestikeelsete subtiitritega ARTE dokfilmi “Hiina-USA: WHO mängupall” (2020).

• 15. novembrist kehtestas Austria valitsus ranged üleriigilised liikumispiirangud inimestele, kes ei olnud Covidi vastu vaktsineeritud või hiljuti haigust läbi põdenud.

Samal päeval kirjutas dr Yaffa Shir-Raz oma blogis, et FIFA mängijate äkksurmade arv on 2021. aastal viiekordistunud.

• 16. novembril kirjutas õpetaja ja endine keskkonnaministri nõunik Robert Kiviselg Telegram.ee-s, et koolidesse saadetud ninatestid võivad sisaldada laste tervist kahjustavat ainet.

Samal päeval ütles vaktsineerimissunni tõttu töölt kõrvaldatud Läti parlamendi liige intervjuus Objektiiv.ee-le: ärge korrake meie vigu!

Saksa meedia kirjutas aga, et Saksamaal oli tol sügisel peale vaktsineerimist surnud viis alaealist, sh 12-aastane poiss, kes suri pärast Pfizer/BioNTech koroonavaktsiini saamist.

• 18. novembril selgus, et Hando Tõnumaa (Telegram.ee) võitis kohtus Heliis Raudsikut (Delfi Faktikontroll). Raudsik andis Tõnumaa satiiri tõttu kohtu alla, ent kohus leidis, et iga keskmiselt mõistlik inimene võtab kõne all olnud artiklit satiirina ning samuti tasub Raudsikul arvestada, et kui ta valib pooli ja teisi arvustab, võib ta ka ise kriitika alla sattuda.

Samal päeval ilmus sotsiaalmeediasse raketina levinud doksaade “10 suurimat koroonavalet”, mis oli kokku pandud Eesti teleprofessionaalide poolt. Tinglikult “Karantiini” meeskonnaks kutsutud rühmitus avaldas novembrist 2020 kuni 2022 aasta alguseni ligi kümme pikemat ja lühemat dokfilmi, kuulsamad neist “Karantiin” 1, 2 ja 3, “Kolmas süst”, “Uus normaalsus” 1 ja 2. Kõik need videod levisid erinevates sotsiaalmeedia kanalites ning on vaadatavad ka TelegramPlay.ee platvormil.

Reuters aga kirjutas sel päeval, et USA toidu- ja ravimiamet (FDA) soovib 2076. aastani salastada Pfizeri vaktsiiniandmed.

Rootsis toimus pressikonverents, kus riigi peaepidemioloog Anders Tegnell ütles, et Rootsi ei ole võtnud maske laialdaselt kasutusele, kuna teaduslik materjal seda ei toeta.

• 19. novembril selgus, et Tallinna halduskohus pani esialgse õiguskaitsega 26 inimese negatiivse testi taas kehtima.

• 19. ja 20. novembril protestiti Austrias sundvaktsineerimise vastu nii Viinis, Linzis, Salzburgis kui isegi Pariisis.

Koroonaterroristide FB postitused

• 20. novembril ilmus Telegram.ee videoreportaaž Stockholmist: “Vana normaalsuse võimalikkusest”. Video kogus Telegram.ee lehel üle 10 000 vaatamise ja erinevatel sotsiaalmeediakanalitel veel mitukümmend tuhat vaatamist.

Samal päeval kirjutas dr Günter Kampf teaduslikus meditsiiniajakirjas The Lancet, et mittevaktsineeritute stigmatiseerimine ei ole õigustatud.

• 20. novembril toimus juba viiendat korda ülemaailmne meeleavaldus vabaduse ja inimõiguste eest ehk World Wide Demonstration vol 5, mis tõi pea kõikidel kontinentidel tänavatele miljoneid inimesi. Eriti paistsid silma meeleavaldused Austraalias Melbourne’is ja Austrias Viinis, kus oli tänavatel sadu tuhandeid inimesi, massiliselt oldi tänavatel ka näiteks Horvaatias ja Hollandis.

Väiksemad protestiaktsioonid toimusid meile kõige lähemal Helsingis, Stockholmis, Tartus ja Tallinnas. Viimases mindi rongkäiguga ka kultuskohvikuks tõusnud MEM-i juurde, kus avaldati toetust mitmeid toitlustusasutusi pankrotti ajanud meetmetele vastu seisvale ettevõtjale Elvis Brauerile ja tema kohvikule.

• 23. novembril kirjutas ERR, et riigiprokuratuur ei algatanud arsti kaebuse peale 23. oktoobri meeleavaldusel esinejate suhtes kriminaalmenetlust. Nimelt esitas dr Andres Kork 1. novembril riigiprokuratuurile kuriteokaebuse Varro Vooglaiu ja Martin Helme suhtes. Prokuratuur märkis, et nad ei anna kogunemistele ja sõnavõttudele moraalseid hinnanguid.

Samal päeval hakkas SAPTK koguma toetusi Elvis Braueri ja MEM Cafe võitluse jaoks koroonapiirangute vastu.

Põhja-Saksamaa regionaalringhäälingus NDR sai sõna doktor Jens-Peter Keil Dietrich Bonhoefferi kliinikust, kes lükkas ümber “vaktsineerimata inimeste pandeemia” müüdi ning teatas, et hoopis vaktsineeritud inimesed haigestuvad enim ja viibivad ka haiglates oluliselt kauem.

• 24. novembril kirjutas ERR, et riigikontrolli hinnangul peaks sotsiaalministeerium võimaldama riigikogu liikmel tutvuda vaktsiinide ostmise lepingutega.

Samal päeval ilmus Telegram.ee-s artikkel “Vaktsineerimise ja piirangutega käsikäes on tänavu surnud 2700 inimest rohkem kui varem”.

Koroonaterroristide FB postitused

• 25. novembril küsis Telegram.ee: kas Eestis sureb rohkem lapsi enesetappude või koroona tagajärjel?

Samal päeval vahendas Vanglaplaneet.ee, et Gibraltar tühistas jõuluüritused hoolimata sellest, et kogu täiskasvanud elanikkond on vaktsineeritud.

Samal ajal avaldati suvel ajakirjas New England ilmunud uuringu vigade parandus: esimesel 20 rasedusnädalal tehtud Covid-vaktsiin võib maksta lapse elu.

IBA (advokaatidest koosnev India inimõiguste assotsiatsioon, Indian Bar Association) teatas aga, et India kõrgemasse kohtusse ehk riigikohtusse esitati Bill Gatesi ja Serum Institudi (SII) asutaja vastu mõrvasüüdistus nende rolli eest Covid-vaktsiini propageerimisel pärast seda, kui 33-aastane mees suri vahetult pärast süstimist.

• 26. novembril avaldas Telegram.ee intervjuu Rootsi terviseameti esindajatega, rahvatervise agentuuri juhtivspetsialist Sara Byfors ütles resoluutselt: vaktsineerimine peab olema vabatahtlik, ka tervishoiutöötajatele.

• 30. novembril kirjutas ERR, et koroonatestimine viiekordistas Synlabi kasumi, kerkides viis korda: 5,7 miljonilt eurolt 29,7 miljoni euroni.

Reuters vahendas aga, et USA föderaalkohtunik peatas Bideni administratsiooni poolse Covid-19 vaktsineerimiskohustuse kehtestamise tervishoiutöötajatele ja jõustas otsuse täitmiseks kogu riigis.

Samal päeval pidasid Saksamaa lahkuv liidukantsler Angela Merkel ning tema järeltulija Olaf Scholz kriisikoosoleku, mille teema oli koroonaviiruse levik. Scholz ütles, et toetab kohustuslikku koroona vastu vaktsineerimist.

Foto: kollaaž

Koroonaterroristide FB postitused

Scroll to Top