VEEBRUAR 2023

Foto: freepik.com

1. veebruaril saatis MTÜ Ühinenud Meedikud ja Teadlased sotsiaalministeeriumile selgitustaotluse, kus sedastati, et alaealise suuline nõusolek vaktsineerimiseks pole aktsepteeritav.

Samal päeval küsis ajakiri Nature: millal lakkab Covid-19 olemast globaalne oht? Ja vastas, et WHO plaanib pandeemia lõppu kuulutada võib-olla aprillis 2023.

2. veebruarist kadus Saksamaal lõpuks maskikandmise kohustus kõigis kaugliini rongides ja bussides, alles jääb siiski soovitus.

• 3. veebruaril teatas Valge Maja, et üleriigiline rahvatervise hädaolukord lõpeb 11. mail. Paraku ei lõpeta see PREP-seadusega (Public Readiness and Emergency Preparedness Act) antud immuniteeti Pfizerile ja Modernale nende Covid-19 geeniteraapia põhjustatud tervisekahjude eest – selle kehtivusaeg peaks lõppema alles 1. oktoobril 2025.

4. veebruaril ütles Põhja-Eesti Regionaalhaigla ülemarst doktor Peep Talving ERR-ile, et “esimese koroonalainega eskaleerisime üle”.

• 7. veebruaril püstitas dr Joseph Mercola hüpoteesi: tervisenõudeid pilootidele muudeti seetõttu, et potentsiaalselt koroonavaktsiini kahjudega piloodid võiksid lennukit juhtida. Nimelt 24. oktoobril 2022 muutis FAA (USA lennuamet) pilootidele kehtestatud EKG (elektrokardiogrammi) nõudeid: amet laiendas südamefunktsiooni näitajate (intervalli, mis näitab südame löögisageduse kõrvalekallet kardiogrammil) lubatud vahemikku. Kas selle parameetri muutmine tähendab, et potentsiaalse südamehäirega inimestel on nüüd lubatud juhtida kommertslennukit? Miks selline muudatus tehti?

8. veebruarist kaotati Hispaanias nõue ühistranspordis maske kanda. Hispaania oli viimane riik Euroopas, kus selline nõue veel säilis.

Samal päeval avaldas kultuuri ARTE Saksa dokumentaalfilmi koroonavaktsiini kahjudest.

• 14. veebruaril avaldatud aruande kohaselt on liigne suremus Saksamaal nüüd ka jaanuaris märkimisväärne “13 protsenti ehk umbes 11 000 juhtumit kõrgem selle kuu keskmisest väärtusest (mediaan) aastatel 2019–2022”, noorte puhul oli suremas kaks korda kõrgem kui varem.

15. veebruaril ilmus Telegram.ee 2. videointervjuu dr Bhakdiga, kes ütles “Asjad on kujunenud nii, nagu oma raamatutes kirjutasin.”

• 16. veebruaril kirjutas Postimees, et Tallinna halduskohus rahuldas koroonapiirangute ajal palju tähelepanu saanud Kalamaja MEM Cafe omanikfirma kaebuse ja leidis, et valitsuse korraldusega 2021. aasta kevadel kehtestatud kohvikus viibimise keeld oli õigusvastane.

• 23. veebruaril kirjutas ERR, et üle 700 000 koroonavaktsiini säilivustähtaeg saab sel kevadel läbi ning need tuleb tõenäoliselt maha kanda. Dooside maksumus on hinnanguliselt 10 miljonit eurot.

Samal ajal teatas Saksa meedia, et märtsis algavad mitmed kohtuprotsessid Pfizeri ja Moderna vastu seoses vaktsiinikahjustustega.

Scroll to Top