Aasta algas vana-aasta hilisõhtul Delfis avaldatud artikliga “Segadus statistikaga. COVID-19 patsientideks loetakse ka teiste hädade tõttu haiglas olevaid, asümptomaatilisi inimesi”, kus valitsuse teadusnõukokku kuuluv matemaatik Krista Fischer tunnistas, et tema andmetel on ligi 400 nn koroonapatsiendist haiglas vähemalt 50 sellised, kes on küll koroona-positiivsed, ent haiglas hoopis teistel põhjustel.

JAANUAR 2021

• 3. jaanuaril ilmus Õhtulehes lugu “Valitsuse piirangud pidu ei lõpeta: kui ööelunautleja vähegi soovib, leiab ta ka koroonaajal peopaiga”, kus üheks õhtuks sõidujagajaks kehastunud Õhtulehe ajakirjanik vaatles, kus inimesed salaja pidutsemas käivad.

Samal päeval ilmus Telegram.ee-s video “Iirimaa terviseamet tunnistas, et SARS-CoV-2 olemasolu kohta puuduvad teaduslikud tõendid”.

• 6. jaanuaril ilmus Telegram.ee-s artikkel “Tervishoiutöötajad üle maailma keelduvad Covid-19 vaktsiinist”, milles tegime ülevaate Hollandis, Šveitsis ja USA-s läbiviidud küsitlustest meedikute seas.

Kanal 2 tegi videointervjuu Terviseameti juhi Üllar Lannoga, kus too väitis, et inimesed unustasid gripi ära: “Gripp tõenäoliselt läks inimestel meelest ära või siis.. ei jõudnud Eestisse välja, sest käsi pesti nii usinasti ja ennast kaitsti nii usinasti. /—/ Koroonaviirus oli nii massiivne, et tõmbas ka meie endi kogu tähelepanu ära.”

• 7. jaanuaril vahendas Telegram.ee videot Soome parlamendist, kus vahetult enne jõule pidas kõne konservatiivse partei Perussuomalaiset liige Ano Turtiainen, kes leidis, et on aeg lõpetada majanduse hävitamine; kaitsta tuleks riskirühmi ja teistel tuleks lubada tavapärase eluga edasi minna.

• 9. jaanuaril kirjutas Telegram.ee, et teadlased on hakanud mõistma, et väited SARS-CoV-2 viiruse isoleerimise ja selle olemasolu tõestamise kohta põhinevad eksitaval “isoleeritud viiruse” definitsioonil. Avaldasime Health Canada endise vanemteaduri Saeed Qureshi (PhD) arvamusloo sellest, mida aina rohkem eksperte kogu maailmas kinnitavad: meid on ninapidi veetud. Artikli nimi on “Laboriuuringute tippspetsialist dr Qureshi: Covid-19 viirust ei ole isoleeritud selle tõelises tähenduses”.

• 11. jaanuaril ilmus internetti uus infolehekülg Koroonateave.ee, mille tutvustuses seisis, et “käesolev leht on valminud erinevate spetsialistide kaasabil, kelle jaoks on oluline kajastada Covid-19 olukorraga seonduvat informatsiooni mitmekülgselt, tõenduspõhiselt ja sõltumatult”. Lehega seotud kogukonna moodustasid spetsialistid, ametnikud, teadlased, arstid, medõed, advokaadid, juristid, õpetajad, teenindustöötajad, kultuuritöötajad, ettevõtjad ning teised objektiivsest infost huvitatud inimesed.

• 12. jaanuaril avaldas Telegram.ee artikli “Arst ja statistik Zacharias Fögen: mida näitab Pziferi/BioNTechi vaktsiini ohutusuuring tegelikult?”, milles Fögen juhtis tähelepanu ohutusuuringu ohumärkidele. Juba novembris 2020 kritiseeris teadusajakirja BMJ veergudel Pfizeri mRNA vaktsiini ka teadusajakirjanik Peter Doshi.

• 13. jaanuaril jõudis Eestisse esimene saadetis Moderna koroonavaktsiini.

Foto: kollaaž

Samal päeval astus tagasi peaminister Jüri Ratas, tuues ettekäändeks Keskerakonna rahapesuskandaali seoses Porto Franco ärikvartali arendusega.

• 14. jaanuaril vahendas ERR Suurbritannia uuringut, mille kohaselt annab koroonaviiruse läbipõdemine vähemalt sama hea immuunsuskaitse kui vaktsiin.

• 15. jaanuaril kirjutas ERR, et Norra ravimiameti teatel võib üle 80-aastaste kehva tervisega inimeste koroonaviiruse vastane vaktsineerimine olla ohtlik, sest pärast esimest süsti on riigis lühikese aja jooksul surnud 23 inimest.

Samal päeval avaldas Rootsi andmeanalüütik Tommy Lennhamn oma veebilehel põhjaliku uurimuse, millest selgus, et lõppkokkuvõttes Rootsi 2020. aasta suremus ei erinenud oluliselt eelnevatest aastatest ning näitas rohkete graafikute põhjal ilmekalt, kui subjektiivne see statistika on.

Koroonaterroristide FB postitused

• 16. jaanuaril kajastas Telegram.ee 28. detsembril toimunud Maailma Terviseorganisatsiooni ehk WHO virtuaalset pressikonverentsi, mille põhisõnumiks oli, et koroonavaktsiin ei peata viiruse levikut ning samuti peab ka pärast vaktsineerimist jätkama maskide kandmist, sotsiaalset distantseerumist ja täitma muid nõudeid.

Samal päeval kirjutas Bloomberg, et Norras on vaktsineerimisjärgsete surmajuhtumite tõttu soovituslikku vaktsineerimise vanust alandatud 80-lt 75 peale.

• 17. jaanuaril pahandas sakslasi telekanalis RTL näidatud klipp krematooriumist, kus oli surnute/kirstude ülekoormus. Kuna klipis jäeti mulje, et tegu on koroona tõttu tekkinud olukorraga, siis tekitas see palju hirmu ja segadust, mida hiljem püüti artiklitega siluda. Tegelikult oli põhjus hoopis mujal ning tänaseks on RTL vastuolulise klipi oma lehelt kustutanud.

• 18. jaanuaril kirjutas Postimees, et Pfizeri vaktsiini kõrvalmõjust on Eestis teada antud ligi 90 korral, samuti suri kaks koroonavaktsiini saanud inimest – arstide hinnangul oli tegu kokkusattumusega.

Foto: freepik.com / kollaaž

Samal päeval toimus veebis riigikogu sotsiaalkomisjoni (SOTK) istung, kus võeti luubi alla Telegram.ee algatatud kollektiivne pöördumine “Koroonameetmed ei ole põhjendatud. On aeg naasta tavaelu juurde!”, mis kogus novembris mõne nädalaga üle 10 000 allkirja. 26. jaanuaril saatis SOTK oma seisukoha, kus nad ei pidanud allakirjutanute nõudmiste rahuldamist pea mitte üheski punktis vajalikuks. Huvitav, kas kiiruga läbi veetud kohtumisele järgnes jooksujalu tehtud otsus seetõttu, et napilt nädal hiljem (26. jaanuaril) liikusid tervelt kolm riigikogu sotsiaalkomisjoni liiget edasi vabariigi valitsusse?

Samal päeval paisati maailma peavoolumeediasse uudis, et lõpuks ometi on avaldatud “SARS-CoV-2” esimene “tõeline” foto. Varem oli jagatud vaid arvutianimatsioone. Corona_Fakteni teadlased analüüsisid aga fotot ja nentisid, et väidetava SARS-CoV-2 uusimad 3D-pildid ei tõesta viiruse olemasolu.

• 19. jaanuaril levis sotsiaalmeedias ja ajakirjanduses uudis, et kodanikuallumatus Itaalias kogub tuure. Nimelt hoidsid Itaalia restoraniomanikud keeldudest hoolimata uksi õhtuti lahti, et elus püsida.

Telegramis ilmus sel päeval artikkel “Eestis korraldatud inimkatsed: maskide kandmine ei piira viiruse levikut?”, kus näitasime ka järgnevat graafikut (sarnast joonist kasutas ka Irja Lutsar 2022. aasta alguses toimunud konverentsil, kus ütles, et maskid viiruse levikut ei peatanud).

• 20. jaanuaril andis WHO välja uue juhendi, mis soovitas laborantidel testitulemuste tõlgendamisel ettevaatlik olla (mainides võimalikke valepositiivseid tulemusi) ja rõhutas, et PCR-test on mõeldud vaid abivahendiks, aidates ehk vähendada Covidi juhtumite arvu, kui seda võetaks piisavalt tõsiselt.

Samal päeval avaldas ERR artikli “Ministeerium muretseb meedikute vaktsineerimisest keeldumise pärast”, kus mainitakse, et suurim keeldujate hulk on Ida-Virumaa meedikute seas ning ERR-ile teadaolevalt on Tallinna madalaim vaktsiiniga hõlmatus Tallinna Kiirabis.

• 21. jaanuril Berliinis toimunud pressikonverentsil uuris ajakirjanik Boris Reitschuster liidukantsler Angela Merkelilt, miks valiti koroonateema eksperdid nii ühekülgselt, miks pole tehtud olulisi uuringuid ja miks pole arvestatud nende teadlaste arvamusega, kes on avaldanud kriitikat koroonapoliitika suhtes. Angela Merkel tunnistas, et koroonaküsimustes oli ka teistsuguseid arvamusi, mida samuti kuulda võeti, kuid tema otsus kehtestada range lukkupanek oli puhtalt POLIITILINE ning tugines nende ekspertide arvamusele, kes pooldavad rangeid meetmeid. Merkeli sõnad olid järgmised: “Teadlasi on lai valik […] Kuid on otsused, mis on ainult poliitilised ja millel pole midagi pistmist teadusega” ja “Kuid keegi ei võta meie eest poliitilisi otsuseid vastu”.

• 25. jaanuaril kinnitas ERR seda, mida Telegram oli kajastanud ligi aasta: PCR-testid on liiga tundlikud. Novaatori artiklis “Rakubioloog: praegu kasutatav koroonatest võib olla liiga täpne” seletas Tartu ülikooli rakubioloog Toivo Maimets, et PCR ehk polümeraasi ahelreaktsioonil põhinev koroonaviirustest annab positiivse tulemuse ka juhul, kui viiruseosakesi on proovis väga vähe. Nii võib positiivse proovi anda ka terve inimene – inimene, kes ei ole haige (nn asümptomaatiline) või isegi mitte nakkusohtlik.

Samal päeval teatas ravimifirma Merck oma kodulehel, et lõpetas kahe koroonaviiruse vaktsiini väljatöötamise, kuna pärast põhjalikke uuringuid jõuti järeldusele, et nende vaktsiinikandidaadid pakkusid väiksemat immuunsust kui viiruse loomulik läbipõdemine.

Samal ajal ilmus veebilehel Koroonateave.ee värske artikkel PCR-testidest, mille koostas Eesti biomeedik. “PCR testid ei ole usaldusväärsed,” võis selle lühidalt kokku võtta ja pikemalt: “Ajal, mil me seisame silmitsi rangete sulgemiste ja kehtestatud piirangutega, mis on otsene rünnak inimeste põhiõiguste ja isikuvabaduste vastu ning mis põhjustab pöördumatut kahju kogu majandusele globaalses mastaabis, on eluliselt oluline aru saada PCR analüüsi tegelikust olemusest ja sellega kaasnevast andmemanipulatsioonist nn koroonadiagnostikas.”

• 26. jaanuaril avaldati teadusajakirjas Evolutionary Bioinformatics uuring, mille kohaselt võib praegune koroonaviirus olla justkui hooajaline gripp, mis tõuseb teatud aastaaegadel esile ja teistel peaaegu kaob.

• 27. jaanuaril toimunud istungil võttis Euroopa Nõukogu parlamentaarne assamblee (ENPA) vastu resolutsiooni, kus muu hulgas seisis, et vaktsineerimine EI OLE sunduslik ning kedagi ei tohi selleks survestada ei poliitiliselt, sotsiaalselt ega muul viisil, kui inimene ei soovi või ei saa ennast vaktsineerida.

• 28. jaanuaril ilmus Telegram.ee-s artikkel “Vaktsiinist keelduvaid kaitseväelasi ähvardab sisuliselt riigireeturiks sildistamine?”, milles tõime välja kaitseväelastele juhtkonna poolt saadetud kirja, kus seisis muu hulgas: “Ehkki ma eeldan, et meie hulgas ei ole vaktsineerimisest keeldujaid, peavad need üksikud, kes seda teed otsustavad minna, endale selgeks tegema, keda nad ei usalda. Kas selleks on Eesti Vabariigi valitsus, tervishoiu süsteem või teadlased? Ja kui palju erineb see oma ülema mitteusaldamisest rahu ja sõjaaegsete käskude saamisel?” – Telegram küsis: kas see on vaktsineerimisvabadus?

Foto: kollaaž

• 29. jaanuaril tutvustasime Telegram.ee lugejatele koroonaajastu absurdihuumorit: “Eestis tegutseva huumorikanali Aruküla Kosmoseprogramm uues videos näeme, kuidas koroonaeksperdid jagavad faktikontrolliga oma viimaseid koroonamuljeid.”

• 30. jaanuari paiku tõusis taas Telegram.ee loetumate artiklite TOP-i algselt 18. augustil 2020 ilmunud artikkel “Viimase 45 aasta meditsiiniline kirjandus viitab, et maskid on haiguste leviku tõkestamisel kasutud”, kus meditsiini õppinud matemaatik ja kirjanik Arthur Firstenberg väitis pärast põhjalikku uurimistööd, et üks täna propageeritud meetmetest, mis tegelikult inimese tervist hävitab, on maskide kandmine.

• 31. jaanuaril toimus Austria pealinnas Viinis hiiglaslik rahva meeleavaldus koroonadiktatuuri ja meditsiinitürannia vastu, kus osales mitukümmend tuhat inimest.

Samal päeval kajastas Saksa kohalik ringhääling WDR, et Leverkuseni linna vanadekodus, kus eelmise aasta lõpus vaktsineeriti 150 elanikku ja töötajat, on süsti järel haigestunud koroonasse 40 inimest (26,6%) ja surnud 13 (8,6%).

Koroonaterroristide FB postitused

Scroll to Top