JUUNI 2022

Foto: freepik.com / kollaaž

1. juunil nimetas terviseamet lõppenuks tervishoiualase hädaolukorra ning püsima jäi hädaolukorra oht.

Samal päeval kommenteeris õiguskantsler Ülle Madise ERR-ile 31. mail tehtud Tallinna halduskohtu otsust, millega loeti osa koroonameetmeid põhiseaduse vastaseks, öeldes,  et tehtud otsus valitsuse kehtestatud koroonapiirangute kohta on hea ja põhjalik, kuid ei lahenda probleeme nakkushaiguse ennetamise ja tõrje seadusega (NETS), mis tuleks põhjalikult uueks kirjutada.

2. juunil võitsid Hollandi piloodid lennufirma KLM vastu esitatud COVID-vaktsineerimisnõude kohtuasja. Nimelt leidis kohus, et lennufirmal ei ole õigust küsida pilootide vaktsineerimisstaatuse kohta, kuna see rikub [Euroopa inimõiguste ja põhivabaduste kaitse konventsiooni] EIÕK artikli 8 “eraelu puutumatust”.

3. juunil kirjutas Austria terviseminister Johannes Rauch oma aruandes, et vaktsiinikahjustuste eest vastutavad arstid. Avaldus vallandas tõelise pahameeletormi.

6. juunil langetas Harju maakohus 2022 otsuse, millega rahuldati osaliselt SAPTK õiguskeskuse poolt ühe alaealise isiku nimel esitatud kaebus maskitrahvi tühistamiseks.

• 7. juunil pidas viroloog ja valitsuse teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar Tartu Ülikooli ja Terviseameti koroonakonverentsi “Elu COVIDiga – mida oleme õppinud ja milleks peame valmistuma” raames ettekande, kus tõi uuringute ja statistika näitel välja erinevate koroonapiirangute ja -meetmete mõju viiruse levikule. Lutsar sedastas, et piirangutel ei olnud viiruse levikule mõju.

Samal päeval avaldas Telegram.ee video, kus Šveitsi meedikud selgitasid, kuidas WHO rahvusvaheline pandeemialeping ohustab inimõigusi. Koos videoga tegid meedikud ka avaliku pöördumise, mis kogus lühikese ajaga ligi 15 000 allkirja.

Koroonaterroristide FB postitused

8. juunil teatas tervise arengu instituut (TAI), et 2021. aastal kasvas pikaajaliselt langustrendis olnud imikusurmade arv 19-lt 29-le. Raporti kohaselt olid 2021. aasta liigsurmades süüdi koroona, alkoholi ja kuumalaine.

10. juunil kajastas The New York Times uuringut, mille kohaselt liikumispiirangud põhjustasid USA-s üle 170 000 liigsurma noorte hulgas.

Samal päeval avaldas varem koroonavaktsiine promonud kardioloog Aseem Malhotra ajakirjas Journal of Insulin Resistance (1, 2) eelretsenseeritud teadusliku ülevaate, milles ta nõuab kõigi COVID-süstide viivitamatut peatamist, kuna praegused andmed näitavad, et need põhjustavad rohkem kahju kui kasu.

13. juunist sai anda allkirju kolmandale Telegram.ee poolt koostatud koroona-teemalisele rahvaalgatusele. “Eesti peab ütlema “EI“ WHO nn pandeemialepingule” kogus 4397 allkirja ning sai 25. novembril 2022 RK Euroopa Liidu asjade komisjonilt vastuseks, et neil puudub pädevus antud algatuse raames otsuseid teha.

16. juunil kirjutas ERR, et haigekassale on pooleteise kuuga laekunud 725 taotlust vaktsiinikahjude hüvitamiseks, kuid selleks päevaks polnud ühtegi neist veel heaks kiidetud.

17. juunil teatasid USA toidu- ja ravimiamet (FDA) ja USA haiguste kontrolli ja tõrje keskus (CDC), et nüüdsest on lubatud koroona vastu vaktsineerida ka 6-kuuseid kuni 5-aastaseid lapsi, varasemalt võis süstida alates 5-aastaseid.  

Foto: freepik.com

Samal päeval avaldati Iisraelis uuring, mille kohaselt vaktsineerimiseelsetest ja -järgsetest spermaproovidest kogutud andmed näitasid, et sperma kontsentratsioon vähenes pärast Pfizeri süstimist oluliselt.

Telegram.ee-s aga ilmus lugu Sitsiilia kohtu otsusest, et kohustuslik vaktsineerimine on põhiseadusega vastuolus.

20. juunil avaldas Trial Site News Euroopa Ravimiameti (EMA) lekkinud dokumendid, mille kohaselt avaldasid Ameerika Ühendriikide ja Euroopa Liidu valitsusametnikud Euroopa ravimiregulaatorile survet, et nad kiirustaksid Pfizeri/BioNTechi COVID-19 mRNA vaktsiini (eksperimentaalse geeniteraapia) heakskiitmist ohutusprobleemidest hoolimata.

21. juunil kirjutas Teadusuudis.ee, et kliinilistes uuringutes ei uuritud Covid-vaktsiinide kaitset nakatumise ja raskelt haigestumise vastu.

22. juunil tutvustas Taani valitsus uut koroonastrateegiat. Riigi terviseameti juht Søren Brostrøm tunnistas pressikonverentsil, et laste vaktsineerimine oli kasutu ja sellega endisel kujul ei jätkata. Sama rääkis ta ka TV2 saates “Go’ aften Live”.

• 23. juunil avaldas The Epoch Times KBV (Saksamaa riikliku kohustusliku ravikindlustuse arstide ühenduse) kevadise dokumendi, kus märgiti, et peaaegu 2,5 miljonit inimest on pärast Covidi vaktsineerimist kõrvalmõjude tõttu arsti poole pöördunud. See arv on üsna erinev massvaktsineerimist pooldava Paul Ehrlichi Instituudi ohutusaruandest, milles 31. detsembri seisuga registreeriti vaid 244 576 COVID-i vaktsineerimise järgset “kõrvaltoime kahtlust”.

29. juunil sai Telegram.ee haigekassalt teada, et depressiooni raviks väljastatud 100% soodustusega retseptide arv on koroonaeelse ajaga kahekordistunud.

Scroll to Top