AUGUST 2021

• 1. augustil vahendas EuroNews, et koroonapasside vastane meeleavaldus tungis Itaalia parlamenti. Nimelt toimus Itaalia parlamendis 29. juulil erakordne intsident, mil parempoolsete vaadetega erakonna “Itaalia vennad” liikmed tungisid sisse parlamenti ning kandsid plakateid “Ei rohepassidele” ehk vaktsiinipassidele. Üks Itaalia vendadest tõukas enne põgenemist pikali isegi parlamendi julgeolekuteenistuse ning parlamendi esimees oli sunnitud istungi katkestama.

Samal päeval teatas Taani, et järk-järgult tühistatakse enamik piiranguid, 1. oktoobrist plaaniti kaotada ka kevadel kasutusse võetud koroonapass.

• 2. augustil hakkas ühistranspordis kehtima maskikandmise kohustus.

Samal päeval ilmus Eesti Päevalehes Villu Zirnaski arvamusartikkel “Kersna ja Kiige teismeliste vaktsineerimise kampaania vajab tugevamat teaduslikku põhjendust”, kus ta ütles: “Kokkuvõttes on olukord ikkagi selline, et laste koroonavaktsineerimise vajalikkuses kahtlemine pole lamemaalisus, vaid teaduslikult põhjendatud. Hoopis haridusministeeriumi noorte vaktsineerimise kampaania vajab tugevamat teaduslikku vundamenti.”

Päevaleht avaldas sel päeval veel teisegi artikli, seekord riigikogu liikme Eerik-Niiles Krossi sulest: “Aitab antivakserite sallimisest! Pakun lahendused, kuidas nende tekitatud kahjusid vähendada.”

Foto: kollaaž

• 3. augustil ütles Austria kolumnist, kirjanik ja endine poliitik Gerald Grosz jutusaates “Fellner! OTSE”, et lasi end vaktsineerida ja nüüd kahetseb seda: “Ma võin haigestuda, võin tõsiselt haigestuda, võin viirust edasi anda, võin intubeeritud saada ja surra. Seega võib öelda, et see teie vaktsiin ei ole mingi võluvits, vaid tegemist on 21. sajandi kõige ulatuslikuma valeinfoga.”

• 4. augustil avaldas Riias ligi 3000 inimest meelt sundusliku vaktsineerimise vastu. Nimelt toimus sel päeval seimi istung, kus läbis esimese lugemise seaduseelnõu, millega teatud ametitel töötamiseks ja teenuste saamiseks nõutakse kohustuslikus korras vaktsineeritust.

Samal päeval ütles Rootsi teadlane Matti Sällberg väljaandele Aftonbladet, et immuunsüsteemi tugevdamiseks võib vaja minna kuni viis vaktsiinidoosi. Huvitaval kombel on Sällberg ise lähedalt seotud ka vaktsiiniettevõttega SVF.

• 5. augustil kirjutas TTÜ bioloog Kai Künnis-Beres Facebookis: “Kuidas terve inimene viirust levitab, pole selgitanud ükski arst ega geneetik.”

Samal päeval kirjutas Delfi: “Ööpäevaga tuvastati 258 uut nakatumist, 70% neist vaktsineerimata”, jättes mainimata, et kokku tehti 3462 testi. Nendest 3289 olid vaktsineerimata isikud (95%) ja 173 vaktsineeritud isikud (5%). Positiivse vastuse said 181 vaktsineerimata inimest 3289-st (5,5% testitute arvust) ja 77 vaktsineeritud inimest 173-st (44,5% testitute arvust). “Olemasolevate arvude baasil saab väita, et vaktsineeritute hulgas on ligi 10 korda rohkem viirusekandjaid,” kommenteeris üks lugeja.

Haridustöötajate seaduslikke õigusi, parimaid huve ja autonoomsust toetav ametiühing MTÜ Haridusvaldkonna Esinduskoda pöördus 5. augustil haridus- ja teadusministri poole seoses haridustöötajate ja õpilaste vaktsineerima survestamisega, juhtides tähelepanu sellele, et Eesti Vabariigis on vaktsineerimine vabatahtlik ja kedagi ei tohi tema vaba tahte vastaselt allutada meditsiini- ega teaduskatsetele. 1. septembril muutiski ministeerium koolidele saadetud koroonajuhiseid – kui varem oli kirjas, et töötajate testimine on kohustuslik, siis nüüd jäeti see koolide endi otsustada.

Koroonaterroristide FB postitused

• 6. augustil teatas CDC (USA Haiguste Kontrolli ja Tõrje Keskus) peadirektor dr Rochelle Walensky CNN-i uudistesaates, et vaktsiinid ei takista viiruse levikut.

• 9. augustist vähendati nakkusohutuse kontrollita üritustel ja tegevustes osalejate piirarve. Ilma vaktsiinipassita (või negatiivse testita) pääses edaspidi vaid kohtadesse, mis võtsid siseruumi vastu kuni 50 inimest ja õue kuni 100 inimest. Seepeale avati veebis leht Ilmapassita.ee, kuhu said end üles anda kohad, mida sai külastada ilma Covid-passita – seaduslikult!

Samal päeval avaldas Telegram.ee artikli “Terviseamet kinnitab vandenõuteooriat: PCR-testimisel kasutatakse tsüklite arvu 40”, kus tõime välja, et 25. veebruaril kajastas ERR seda, mida Telegram on öelnud koroonaaja algusest peale: “kui lävitsükli väärtus läheb üle 35, ei ole sa tegelikult nakkusohtlik (Bernard La Scola, Aix-Marseille Ülikooli mikrobioloogia professor).”

• 10. augustil kinnitas “vandenõud” Terviseamet: “Vaktsineeritud ja vaktsineerimata inimeste PCR testimiseks kasutab Synlab Taqpath Covid CE/IVD kitti, mille PCR protokollis on 40 tsüklit.”

Sel päeval andis üks Helsingi restoran Soome peaministrile Sanna Marinile koroonapiirangute eest 9-aastase sisenemiskeelu.

Leedus aga kogunesid seimi juurde meelt avaldama tuhanded inimesed, kes ei olnud rahul valitsuse kavandatavate piirangutega neile, kes ei soovi end vaktsineerida.

Samal päeval avaldas Telegram.ee Kanada akadeemikute avaliku kirja mittevaktsineeritutele: te ei ole üksi!

Samal päeval kirjutas ERR, et valitsus lihtsustab vaktsiini- ja testivastaste vallandamist.

• 11. augustil ilmus Telegram.ee-s artikkel “Teadusuuringud kinnitavad: laste koroona vastu vaktsineerimine toob kasu asemel rohkelt riske”.

Samal päeval tegi Aqva Spa juht Roman Kusma Facebookis üleskutse: tööandjad, eirake valitsuse korraldust vallandada vaktsineerimata töötajaid.

• 12. augustil ütles EVEA: “Riik käitub põhiseadusevastaselt, aga lükkab vastutuse ettevõtjate kaela”, viidates määrusele, mis võib “kohustada ettevõtjaid (tööandjaid) korraldama COVIDi-vastast vaktsineerimist, st tõendite kontrollimist ja/või testimist, mis ei ole paljudel juhtudel asjakohane ja pealegi on olemas ka palju teisi meetmeid, mida viiruse leviku tõkestamiseks kasutada.”

Samal päeval kirjutas Postimees, et Tallinna kiirabis lõpetati augusti alguses tööleping ligi 22 töötajaga, sest nad ei olnud nõus end vaktsineerima. Osa töötajatest läks Tallinna Kiirabi vastu kohtusse.

Sel ajal toimusid ka Tallinna Vanalinna Päevad, mille raames oli Raekoja platsile traataed ümber tõmmatud ja sinna sisse pääsesid vaid vaktsiinipassiga inimesed. Telegram küsis:

KULLA VIROKRAADID – PALUN SELETAGE LAHTI:

• kas viirus on nüüd jälle õues levima hakanud;
• kas see läbipaistev traataed peab viirust kinni;
• kas aia taha tekkiv inimmass on mõistlikum lahendus kui kõigile avatud raekoja plats, kus üksteisel seljas ei elataks;
• kas te olete kursis värskeima teadusega, mille kohaselt ka need aia sees olevad vaktsineeritud inimesed võivad levitada viirust?

Vastata pole vaja. Mõelda on vaja.

• 13. augustil avaldas Telegram.ee uudise: “23. augustil kell 19 toimub taas Balti kett, millega oodatakse ühinema kõiki eesti-, läti- ja leedumaalasi. Kuna kõigis kolmes Balti riigis on taas ohus inimõigused ja vabadus, saame kõik koos näidata, et me ei ole nõus oma rahvaste jagamise ja lõhestamisega. Sel korral toimub Balti kett autodega algset Balti keti marsruuti (enda maakonnas, riigis) läbi sõites, ent muidugi võib ka autod turvaliselt tee äärde parkida ja üheskoos seista – seista taas üheskoos. “Vaktsineeritud või mitte, vahet pole – me oleme üks rahvas ja me kõik jagame armastust oma maa vastu,” seisab sündmuse Facebookis.” Uudist jagati Facebookis üle 41 000 korra.

BALTI KETT 2021 / BALTIC WAY 2021

23. augustil toimuski Eestis, Lätis ja Leedus kell 19 õhtul korraga Balti kett 2021, mis sai küll peavoolumeedia väljaannete poolt tohutu poriloopimise osaliseks, ent osalejate endi jaoks oli see kogemus, mida ei unustata elu lõpuni. Eestis oli osalejaid hinnanguliselt 20 000, Lätis 30–50 000 ja Leedus umbes 5000 inimest.

Tahame siinkohal tänada ERR-i “Aktuaalset kaamerat”, mis märkis ausalt ära, et sündmusel ei olnud näha mitte ühtegi vaktsiinivastast plakatit ning Balti kett 2021 infos oli ära toodud, et sündmuse ellu kutsujate arvates on taas esimest korda peale iseseisvumist meie vabadus ohus.

Kui 1989. aasta Balti ketti toetasid kõigi kolme riigi ringhäälingud ja kogu rahval oli ühine vaenlane, siis sel korral võtsid osalejad oma julguse kokku, et öelda omaenda kaasmaalastele – meie oleme ka siin ja me soovime ka teiega samasuguseid õiguseid. 32 aastat tagasi seisti, et vabaks saada, nüüd, et vabaks jääda. Tegu ei olnud millegi vastase sündmusega, vaid kolme Balti riigi inimesed olid solidaarselt ühtsuse, vabaduse ja inimõiguste poolt!

Nii Telegram.ee Facebookis kui ka Baltic Way 2021 Facebookis sai jälgida sündmuse ajal otseülekandes droonivideoid, samuti tegi Telegrami Facebookis live-reportaaži vabakutseline meelelahutaja ja kodanikuaktivist Emil Rutiku, kes andis ülevaate Tallinnas ja Harjumaal toimuvast. Ülekannet teostas Pildiraadio.

Mõlemal Balti ketil osalenud Helle Soop kommenteeris hiljem Telegramile: “Kellele siis veel pärandada traditsioonid, kui mitte meie lastele?”

AVALDAME SIINKOHAL TEMA KIRJUTISE TÄISKUJUL:


“Mõtlen ikka veel esmaspäevasest üritusest Balti kett 2021 ja võrdlen seda 32 aasta tagusega. 23. august 1989: Olime kursis selle ürituse eesmärgi ja Molotovi-Ribbentropi paktiga. Meid viidi bussiga kohale, autosid ju igas peres polnud. Seal oli veidike kurb meeleolu, põlesid küünlad tähistamaks balti rahvastele tehtud ülekohut. Nägin ümbritsevates inimestes kohmetust, no kuidas sa ikka võtad võhivõõral käest kinni? 😀 Kui siis raadiost kostis Marju Lauristini reibas üleskutse korrata sõna “vabadus”, tekkis jälle piinlik moment, seda sõna pobiseti rohkem vaikselt endale nina alla. Ma lootsin, aga ei uskunud, et see üritus meid vabaks teeb. Märk ajalooraamatusse oli pandud.

23. august 2021: Algusest peale tajusin tohutut erinevust õhustikus. Enamuses noored, naeratavad, kallistavad, lehvitavad ja hõikuvad inimesed. Kilomeetrite pikkused autorivid ja tuhanded inimesed, kes pole rahul sellega, mis meie riigis praegu toimub. Käis vilgas suhtlemine neti teel, jagati fotosid ja videoid. Sa teadsid, mis toimub Tallinna või Läti piiri lähedal. Ja ühtekuuluvustunne oli tugev. Kui ma alles mõnda aega tagasi kurvastasin, et me pole oma lastest osanud patrioote kasvatada, siis seal, Särevere-Võhma teelõigul tõdesin rõõmuga, et olen eksinud. Uus põlvkond on valmis oma riigi eest võitlema!

Kõige suurem hingeliigutus valdas aga mind Oisu poole sõites. Inim- ja autoketis tuli vahe sisse ja seal, puude vahel asuva talu juurest oli tulnud tee äärde seisma pere. Võib olla isegi 4 põlvkonda koos, sest olid nii lapsed kui ka üks väga vana pereliige. Lipud käes. Julgelt ja uhkes üksinduses väljendasid nad oma tahet. Selliseid väikseid gruppe nägin edasi sõites veelgi. Sügav kummardus teile, vaprad inimesed, et ka üksi oma arvamust avaldate ja annate hinnalise kogemuse oma lastele.

Elu on loodud edasi arenema ja muutuma. Kui keegi nuriseb ühe ürituse “kaaperdamise” üle, siis minu arvates on see oma arengus seisma jäämise tunnuseks. Istumegi mälestuste otsas ja heietame “aga meie ajal…” Balti kett ei ole funktsionääride eraüritus. Ilma rahvata poleks seda toimunud. Kellele siis veel pärandada oma traditsioonid, kui mitte meie lastele? Tookord kurvastasime meile tehtud ülekohtu üle. Seekord seisime meid ähvardava ülekohtu (inimõiguste piiramine, rahva lõhestamine) pärast. Ühised nimetajad on RAHVAS ja VABADUS olla inimene, mitte võimude tööriist.”

23. augusti hilisõhtul, Balti kett 2021 järgselt kogunes Riia kesklinnas ca 30 inimest, kes aitasid koordineerida käesoleva aasta Balti ketti. Lisaks muljete jagamisele arutati ka Balti liidu ja rahvameedia võrgustiku loomist. Telegram.ee loojad sõitsid sellele kohtumisele ilma koroonapassita – õnneks piiril keegi ei kontrollinud.

Hando Tõnumaa, Mariann Joonas,  Rūdolfs Brēmanis ja Robertas Vaišnoras.
Hando Tõnumaa, Mariann Joonas, Rūdolfs Brēmanis ja Robertas Vaišnoras.
Kolme Balti riigi vabakutselised ajakirjanikud, reporterid ja blogijad, kes hakkasid ajakirjandust tegema olukorra sunnil.  Taustal sümboolselt seinamaal kolme metsiku hobusega.
Kolme Balti riigi vabakutselised ajakirjanikud, reporterid ja blogijad, kes hakkasid ajakirjandust tegema olukorra sunnil. Taustal sümboolselt seinamaal kolme metsiku hobusega.

• 13. augustil teatas Taani valitsus, et tühistab kohe, plaanitust varem, maskikandmise kohustuse. Algselt oli valitsusel plaanis see tühistada 1. septembrist.

• 16. augustil avaldas Telegram.ee artikli “POMMUUDIS! Salastatud orjaleping Pfizeriga paljastab, et valitsused on meid reetnud ja maha müünud”, kus sai tutvuda Albaania valitsusega sõlmitud Pfizeri lepinguga, mille avalikustas korruptsiooni vastu võitlev rahvusvaheline organisatsioon Transparency International. Kirjutasime: “Lepinguga tutvudes saab kristallselgeks, miks kõik Eesti n-ö vaktsineerimispropaganda eksperdid ei saa muud teha kui iga päev meile luisata ning tõhusamate meditsiiniliste ja loogiliste teadmiste asemel öelda: vaktsineerida, vaktsineerida ja uuesti vaktsineerida, hoolimata tagajärgedest. Allpool olevast infost selgub, et kui nad räägiksid lepingu sisule vastu, rikuksid nad koheselt lepingut ja vastutaksid ka kahjude eest.”

Samal päeval salvestati juba teine Telegram.ee podcast viroloogi, Tartu ülikooli mikrobioloogia professori ja valitsust koroonakriisis nõustava teadusnõukoja juhi Irja Lutsariga. Kui esimene, juuni alguses salvestatud intervjuu sai pisut pehmem, siis sel korral leppisime kokku, et võtame koroona(pettuse) pihtide vahele.

• 17. augustil teatas Uus-Meremaa, et riigis avastati üks (!) koroonaviiruse juhtum ning seetõttu kuulutati välja lockdown – inimesed tohtisid suhelda ainult pereliikmetega.

Samal päeval kommenteeris Tanel Kiik ERR-ile, et valitsus plaanib septembrikuu jooksul üritustel koroonatõendit (passi või negatiivset testi) nõudma hakata juba alates esimesest inimesest. Telegram.ee küsis: Kas 700 000 vaktsineerimata eestlast enam seadused ei kaitse? Kui kaugele läheb Tanel Kiik?

• 18. augustil avaldas Telegram.ee video “Vestlus Balti kett 2021 ellukutsujatega: on aeg mõista, et oleme üks”, kus Balti kett 2021 ellukutsujad Rūdolfs Brēmanis Lätist, Robertas Vaišnoras Leedust ning Hando Tõnumaa ja Mariann Joonas Eestist rääkisid, et koroonameetmetest tingitud inimõiguste piiramine, põhiseaduse eiramine ja vabaduse kärpimine on andnud tõuke korraldada esimest korda pärast 1989. aastat taas kodanikualgatusena ja Eesti-Läti-Leedu koostööna Balti Kett.

Samal päeval toimus Riias suur meeleavaldus, millel osales päeva jooksul kokku hinnanguliselt 10 000 kuni 20 000 inimest. Meeleavaldus keskendus peamiselt uuele seaduseelnõule, millega soovitati teha vaktsineerimine teatud ametikohtadel kohustuslikuks.

• 19. ja 20. augusti hommikul kogunesid koroonameetmete vastased meeleavaldajad taas Toompeale, et vaadata silma vastutavatele isikutele, kes osalesid Eesti taasiseseisvumise 30. aastapäevale pühendatud sündmustel.

• 19. augustil mängisime Telegram.ee kontoris Oxfordi ülikooli koroonakalkulaatoriga: “Oxfordi ülikool on oma lehele üles pannud põneva kalkulaatori, kus iga inimene saab välja arvutada, kui suur on tema risk surra koroonasse. Meil siin toimetuses näiteks andis keskmiseks tulemuseks antud hetke terviseseisundiga 0,0009% mis on 1:111111. Kas sina võtaksid selle riski, arvestades, et Dr Google´i andmetel on elu jooksul näiteks südamehaigustesse suremise risk 1:6, autosõidul surmasaamise risk 1:107 ja toitu süües lämbuda 1:2535. Ei oska siinkohal kommenteerida, KUIDAS Oxfordi kalkulaator sellise tulemuseni jõudis, aga igatahes USALDAME TEADUST!”

Samal päeval tegi Eesti/Rootsi DJ Dr. Mauer üleskutse: “Jätke ise kõik oma esinemised ära, kui te ei poolda diskrimineerimist.”

Leedu rahvusringhäälingule antud usutluses tunnistas aga president Gitanas Nausėda, et “läksime vaktsineerimise pealesurumisega üle piiri”.

• 20. augustil toimus Lauluväljakul Eesti taasiseseisvuse tähistamine, kuhu pääses ainult vaktsiinipassi või negatiivse testiga.

Samal päeval tegid Facebook live´i dr Meeme Mõttus ja dr Helen Lasn, kes võtsid väga julgelt sõna koroonakriisi teemadel. Nende video kogus üle 105 000 vaatamise.

• 22. augustil teatasid Läti-poolsed Balti keti eestvedajad, et sündmuse populaarsus oli plahvatuslik: veebilehel oli end osalema registreerinud üle 30 000 inimese. Eestis oli registreerunuid üle 10 000.

• 23. augustil ilmus Telegram.ee-s artikkel “Koroonapassi projekt on läbi kukkunud: maailma enimvaktsineeritud rahvad on suurima nakatumislaine all”.

24. augustil avaldas Postimees Tartu ülikooli rektori Toomas Asseri arvamusloo, milles ta ütles: “Põhjendamatute piirangutega rapsimise aeg on möödas.”

Koroonaterroristide FB postitused

• 25. augustil kirjutas oma blogis Tarvo Alev, et “Terviseamet kinnitusel on Eestis koroonasse surnud juba 53 süstitud inimest.” Postitusega koos avaldas ta ka kirjavahetuse terviseametiga.

• 26. augustist hakati nõudma maskide kandmist ka siseruumides, kus ei kontrollita koroonatõendit.

Samal päeval ütles ERR-ile kaupmeeste liidu juht, et poed ise maskikandmist kontrollima ei hakka.

Ülle Madise aga ütles ERR-ile, et “lõpetagem üldised koroonapiirangud ja keskendugem sihitud abinõudele”.

• 27. augustil ilmus Telegram.ee-s avalik pöördumine “Krista Fischer, kus on eluohtlik laustaud?”.

Samal päeval avaldasime tõlkeloona ka väljaandes Intelligencer 12. augustil ilmunud mahuka intervjuu Harvardi ülikooli Nakkushaiguste uuringute keskuse (The Center for Communicable Disease Dynamics (CCDD)) epidemioloogi Michael Minaga, kes ütles, et vaktsineeritute haigestumine kasvab, aga Covid-19 viiruse seljatab lõpuks tihe kokkupuude sellega.

31. augustil ilmus Eesti Päevalehes artikkel “Koolid ei tohi vanematelt aktusel osalemiseks Covidi tõendit nõuda”, kus nii haridusministeerium kui ka õiguskantsler kinnitasid, et vaktsineerimata lapsevanemat aktuselt minema saata ei saa.

Samal päeval ilmus Telegram.ee-s intervjuu Kaitseväe vilepuhujaga, kes ütles: “Mind vallandatakse, kuna ei soovi trombiohu tõttu vaktsineerida.”

Huumoriportaal Lugejakiri.ee aga vahendas värsket fotot riigikogust ja nentis, et “Samal ajal, kui ülejäänud Eesti väriseb poodi minnes trahvihirmus, ei levi koroonaviirus kirikutes ega ka riigikogus, kus teist päeva järjest valitakse presidenti ja külg-külje kõrval on sadu maskita inimesi.”

Foto: ETV ekraanikuva

Samal päeval said Delfi usinad töötajaid Haigekassalt teada, et Eestis ajavahemikus 26.02.2020 – 23.08.2021 registreeritud 139 126 laboratoorselt kinnitatud haigusjuhtumit ehk esmasest positiivsest koroonatestist on reaalse koroonaviiruse diagnoosi saanud kõigest 9242 inimest ehk 0,698% elanikkonnast. Telegram tuletas meelde, et 2017/2018 gripihooajal haigestus grippi hinnanguliselt 55–60 000 inimest ja tol ajal asümptomaatilisi juhtumeid ei arvestatud, vaid perearstid panid diagnoose neile, kes olid reaalselt haiged!

Koroonaterroristide FB postitused

Scroll to Top