SEPTEMBER 2022

Foto: freepik.com

• 4. septembril kirjutas Telegram.ee plastikriisi uutest pahalastest: kasutatud Covid-maskid tapavad linde ja loomi.

• 8. septembril analüüsisime 23. juunil 2022 meditsiiniajakirjas The Lancet Infectious Diseases avaldatud “Matemaatilist modelleerimisuuringut”: kas “COVID-vaktsineerimine” hoidis tõesti ära 14 miljonit surmajuhtumit?

• 10. septembril toimunud pressikonverentsil kuulutasid 400 arsti ja spetsialisti välja rahvusvahelise meditsiinikriisi Covidi vaktsiinivigastuste ja -surmade tõttu, nende deklaratsioonile on kogunenud üle 25 000 allkirja.

• 12. septembril avaldas Rahvusvaheline Tööorganisatsioon (ILO) uuringu, mille kohaselt miljonid inimesed langesid plaandeemia tõttu kaasaegsesse orjusesse.

13. septembril teatas Ravimiamet, et Euroopa Ravimiameti (EMA) inimravimite komitee (CHMP) soovitas anda müügiloa COVID-19 vaktsiinile, mis sisaldab omikorontüve alamvarianti BA.4 ja BA.5 ning algset SARS-COV-2 tüve. USA meedias kirjutati aga, et antud kohandatud Pfizeri vaktsiiniga ei ole tehtud inimkatseid ja müügiloa aluseks oleva uuringu tulemused saadi kaheksa laborihiire peal.

Samal päeval teatas Taani terviseamet, et Taani loobub alla 50-aastaste vaktsineerimisest koroona vastu.

• 14. septembril avaldati Politicos USA ja Euroopa ajakirjanike (Welt) mahukas uuriv artikkel “Kuidas Bill Gates ja tema partnerid kaaperdasid globaalse COVID-reageerimise“.

Samal päeval kajastas Postimees Ear, Nose & Throat Journalis avaldatud uuringut, mille kohaselt nina soolalahusega loputamine võib vähendada Covidiga haiglasse sattumise riski. Hiljem artikkel Postimehest kustutati.

• 19. septembril ütles USA president Joe Biden telekanali CBS saates “60 minutit”, et pandeemia on möödas.

Samal päeval läks Rahvaalgatus.ee platvormile üles Telegram.ee algatatud petitsioon “Kõigile koroonasurmadele tuleb teha ekspertanalüüs”, mille Idee pärineb kohtuarst Ilona Drikkitilt, kes tegi sama ettepaneku 2022. suvel eetris olnud Telegrami Podcastis. 1146 allkirja kogunud algatus sai 26. jaanuaril 2023 RK sotsiaalkomisjonilt vastuseks, et kollektiivse pöördumisega otsustati mitte nõustuda.

Telegram.ee avaldas sel päeval ka värsked TEHIKust (Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus), mis näitasid, et lisaks juba teist aastat Eestis esinevale märkimisväärsele liigsuremusele on vahemikus 1. jaanuar 2022 – 31. juuli 2022 (7 kuud) surnud 6240 vaktsineeritud inimest, mis on sama, kui mullu pea terve aastaga.

20. septembril kirjutas ERR, et perearstide seltsi juhatuse esinaise Le Vallikivi sõnul võime viimaste aastate hüsteeriast tulla tagasi normaalsuse juurde.

Samal päeval kajastas Saksa meedia juhtumit 37-aastase mehega, kellel tekkis pärast AstraZeneca vaktsiiniga süstimist ajutromboos. Arstid kinnitasid, et tegemist on vaktsiinikahjuga, kuid AstraZeneca keeldus hüvitist maksmast. Põhjus: risk oli teada – ja vaktsineeritu oli ise süüdi, kui lasi endale süsti teha.

23. septembril tunnistas Harju Maakohus Tallinna Kiirabi 14 töötaja vallandamise tühiseks ja määras neile hüvitised. Meedias hakkasid otsuse peale protesteerima teiste seas Tallinna Kiirabi peaarst Raul Adlas ja dr Karmen Joller.

26. septembril kirjutas ajakiri JAMA Pediatrics, et rinnapiimas on avastatud Covid-19 vaktsiinide mRNA-d. (Vt ka 9. veebruar 2021)

29. septembril kirjutas Politico, et Pfizeri tegevjuht loobus ELi parlamendi Covid-19 erikomisjonile tunnistuste andmisest.

30. septembril oli eetris Telegrami Podcast “Kuidas hispaaniakeelne teadusmaailm MMS-i avastab”, kus oli külas Janika Veski. Teemaks tuhandeid arste ja teadlasi ühendav Comusav, mis uurib mh koroona ravimist MMS-iga.

Scroll to Top