JUUNI 2021

Foto: freepik.com

Juunis ajakirjas International Journal of Infectious Diseases avaldatud Saksamaal koostatud teaduslikus aruandes uuriti 86-aastase mehe lahkamistulemusi – selgus, et Covidi vastu vaktsineeritud patsiendi lahkamisel leiti viiruse RNA-d igas kehaorganis.

• 1. juunil esitas USA kliinikute, teadlaste ja patsientide huvide eest seisev rühm Ameerika Ühendriikide Toidu- ja Ravimiametile (FDA) ametliku petitsiooni kodanikuavalduse vormis, milles paluti mitte kiirustada koroonavaktsiinidele täieliku heakskiidu andmist sellel aastal, sest vaktsiinide ohutuse osas tehtavad uuringud on alles pooleli.

Samal päeval ütles Irja Lutsar rahvusringhäälingule, et maskikandmine koolides peaks olema soovituslik.

• 2. juunist muutus Eestis maskide kandmine siseruumides kohustuslikust soovituslikuks.

• 4. juuni hommikul (vahetult enne presidendi riiklike teenetemärkide tseremooniale minekut) külastas Telegrami toimetust viroloog, Tartu ülikooli mikrobioloogia professor ja valitsust koroonakriisis nõustava teadusnõukoja juht Irja Lutsar. Salvestasime kohtumise 1,5-tunnise podcast’ina, milles võtsime ette koroonakriisi põletavad teemad ning et suurem osa küsimusi jäi veel küsimata ja juttu oleks jätkunud kauemakski, lubas pr Lutsar suvel veel ühe korra tulla leevendama meie janu vastuste järele.

Samal päeval kirjutas Saksa väljaanne Tichys Einblick juhtumist, kus Frankfurdi lähedal asuvas Eschborni linnas pidi 13-aastane poiss mai lõpus üksinda vihma käes kooliõuel oma koolitööd kirjutama, kuna poisi vanemad ei olnud koroonatesti nõusolekuvormile alla kirjutanud.

• 5. juunil avaldatud uuringust, mis viidi läbi USA-s Ohios Clevelandi kliinikus, selgus, et inimestel, kes on koroonaviirusega varasemalt kokku puutunud, ei ole vaktsineerimisest midagi võita, sest neil on tugev ja pikaajaline immuunsus.

• 6. juunil avaldas Telegram.ee dr Stefan Lanka motivatsioonikõne viroloogia teemal: “Ühe aasta pärast on koroonaga lõpp!”

• 7. juunil kirjutas LifeSiteNews, et nn Covid-19-surmad ja Covid-haiglaravi on viimase kuu jooksul USA-s täielikult vaktsineeritud inimeste seas kolmekordistunud.

• 8. juunil kirjutas The Telegraph, et legendaarne helilooja ja muusikalide kuningas Andrew Lloyd Webber avab oma Suurbritannias asuvad teatrid 21. juunil isegi siis, kui valitsus otsustab oma n-ö vabaduse päeva veel mõned nädalad edasi lükata. Ta mainis, et on valmis riskima isegi arreteerimisega.

• 9. juunil kirjutas Postimees, et esimese eestlaste peal tehtud uuringu tulemused näitavad, et kolm kuud pärast teist vaktsiinisüsti on Pfizeri vaktsiini saanute antikehade tase märkimisväärselt alanenud.

• 10. juunil ilmus Telegrami Podcast “Juriidiliste meetmetega koroonapiirangute vastu”, kus käis külas Priit Vimberg Tsiviilalliansist.

Samal päeval esines The London Telegraphi taskuhäälingus Planet Normal Stanfordi ülikooli meditsiiniprofessor Jay Bhattacharya, kes ütles, et riikide sulgemiste ja piirangute tagajärjeks on inimkonna ajaloo suurim katastroof.

• 11. juunist leevenesid ruumitäitumuse, osavõtjate piirarvu ja lahtiolekuaegade piirangud.

• 14. juunil avaldas Telegram.ee video “Viroloogia lõplikult ümber lükatud?”, mis võttis kokku Saksa molekulaarbioloogi dr Stefan Lanka hiljutised laboratoorsed kontrollkatsed, mis teadlase hinnangul tõestavad, et viroloogia põhineb pseudoteadusel. Dr Lanka väitis, et viroloogid eiravad teaduslikku meetodit, kui nad väidetavat viirust isoleerivad ja rakkude peal katsetusi teevad.

• 16. juunil teatas väljaanne Bangkok Post, et Phuketi turistidele avamise programmi Phuket Sandbox raames paigaldatakse kõikidele turistide asukoha jälgimiseks jalavõru ehk kõik turistid viibivad Phuketis vabakäiguvangina. Mandri-Taiga ühendavale teele oli võimalike rikkujate tabamiseks paigaldatud Hiinas välja arendatud näotuvastustehnoloogiaga turvakaamerad. Välja töötamisel olid ka karistused neile välismaalastele, keda tabatakse reeglite rikkumiselt.

• 20. juunil kirjutas Saksa väljaanne Bild, et pärast 190 000 positiivse testi tulemuse uurimist jõudsid Duisburgi ja Münsteri ülikoolid järeldusele, et 78 protsenti 8. märtsist kuni 10. maini positiivse tulemuse saanud inimestest ei olnud tõenäoliselt nakkavad, mis tähendab, et lukustus- ja karantiinimeetmeid, mis põhinevad PCR-testide statistikal, ei saa õigustada.

Samal päeval küsis Eesti Päevalehe veergudel Pärnu haigla vastu kohtusse läinud advokaat Jaanika Reilik-Bakhoff: enne oli arst kangelane, aga nüüd vallandatakse kui vaktsiinivastane?

• 21. juunil edastas BNS, et Tallinnas tegutsev veekeskus Elamus SPA esitas halduskohtusse kaebuse valitsuse korralduste õigusvastasuse tuvastamiseks osas, millega piirati spaaettevõtjate ettevõtlusvabadust, ning taotles vastava korralduse tühistamist.

Samal päeval kirjutas The Telegraph, et Suurbritannia statistikaameti ONS (Office for National Statistics) andmed näitavad, et koroonaviiruse surmad moodustavad nüüd kõigest 0,8 protsenti kõigist surmajuhtumitest Suurbritannias ning Inglismaal suri sel ajal grippi ja kopsupõletikku kümme korda rohkem inimesi kui Covidisse.

Austria meedias aga avaldati intervjuu tervise- ja toiduohutuse ameti (AGES) rahvatervise osakonna juhataja, infektoloog-arsti Franz Allerbergeriga, kes väitis: “Ilma PCR-testideta poleks keegi pandeemiat märganud!”

• 23. juunist kaotati Eestis siseruumides ruumitäitumuse 50% nõue.

• 24. juunil avaldati teadusajakirjas Vaccines vaktsineerimise kasude-kahjude kohta uuring, kus leiti, et kolme koroonasurma vältimiseks peame arvestama kahe koroonavaktsiini surmaga.

• 25. juunil ütles Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) peadirektori asetäitja dr Mariangela Simao, et ükski vaktsiin ei peata viiruse üldist levikut. Tema sõnul peaksid isegi Covid-19 vastu vaktsineeritud inimesed “ohutult mängima” ning endiselt näomaski kandma.

• 26. juunil küsis Telegram.ee kolumnist Merle Martinson: “Mis võiks olla koroonakriisi suurem sõnum meile kõigile?”

• 28. juunil jõudis Euroopa alternatiivmeediasse Lissaboni kohtu märkus, mille kohaselt ainult Covidisse suri vaid 0,9% teatatud juhtudest ehk 17 000 asemel 152 inimest. Kohus oli sunnitud need andmed välja otsima andmebaasist Sistema de Informação dos Certificados de Óbito (Death Certificate Information System – SICO) pärast seda, kui tuli menetleda vastavasisulist kodanikualgatust.

Koroonaterroristide FB postitused

Scroll to Top