DETSEMBER 2021

Foto: freepik.com

• 1. detsembril ütles Irja Lutsar ERR-ile, et immunoprofülaktika ekspertkomisjon otsustas anda loa hakata Eestis koroona vastu vaktsineerima ka 5–11-aastaseid lapsi.

Samal päeval tuvastati Islandi esimene omikroni juhtum – kolm süsti saanud mees, kes polnud kusagil käinud.

• 2. detsembril toimus SAPTK eestvedamisel Stenbocki maja ees pikett MEM Café toetuseks. Sellest protestist sai alguse iga-neljapäevane koroonameetmete ja laste koroona vaktsineerimise vastu seisev meeleavaldus, mis toimus pea igal neljapäeval kuni märtsini 2022.

Samal päeval (2. detsembril) selgus, et superstaari saate finaalis viirus ei levi. Nimelt arvas valitsus TV3 saate “Eesti otsib superstaari” finaali Saku Suurhallis suure ühiskondliku mõjuga ürituseks ja lubas 12. detsembril toimuvale sündmusele erandkorras kuni 3000 pealtvaatajat.

Riigikogu liige Urmas Reinsalu aga kommenteeris Delfis Ursula von der Leyeni kohustusliku vaktsineerimise ideed: see on rumal ettepanek!

• 4. detsembril teatas tervise- ja tööminister Tanel Kiik, et valitsus hakkab NETS-i muutma pikaajalisele pandeemiale sobivaks.

Soomes kogus koroonapassist loobumise petitsioon 50 000 allkirja ja läks menetlemiseks parlamenti.

• 4. ja 5. detsembril protestisid miljonid inimesed üle maailma diktaatorlike koroonameetmete vastu.

Koroonaterroristide FB postitused

• 6. detsembril süüdistasid Rahvusvahelisele Kriminaalkohtule esitatud 46-leheküljelises juriidilises avalduses advokaat Reiner Fuellmich ja seitse hagi esitajat Anthony Faucit, Peter Daszakit, Melinda Gatesi, William Gates III ja veel 12 isikut arvukates Nürnbergi koodeksi rikkumistes, mille hulka kuuluvad ka inimsusevastased kuriteod ja sõjaroimad, nii nagu need on määratletud Rooma statuudi artiklites 6, 7, 8, 15, 21 ja 53.

• 7. detsembril ütles Irja Lutsar ERR-ile, et laste sportimist ja teatris käimist ei tohiks piirata.

Samal päeval kirjutas Õhtuleht, et AstraZeneca vaktsiini tõttu surnud päästeametniku Ergo Mannineni lähedased said riigilt hüvitisena teenistusülesannete täitmisel hukkunutele ette nähtud kümne aasta keskmise palga ehk kokku 300 000 eurot.

Norra teadlased ütlesid aga, et jõulud tulgu koroonapaanikata ning omikroni tüvi võib olla koroonaviiruse lõpu algus.

• 8. detsembril teatas valitsus, et algselt jaanuaris lõppema pidanud koroonapiiranguid pikendatakse 2022. aasta märtsi lõpuni.

Samal päeval selgus, et BioNTechi tegevjuhi Ugur Sahini sõnul on omikroniga võitlemiseks vaja tervelt kuut süsti.

Foto: BioNTech / kollaaž

• 9. detsembril ilmus Telegram.ee-s artikkel “Huvide konflikt? Euroopa Komisjoni juht Ursula von der Leyeni abikaasa arendab koroonavaktsiine”.

• 10. detsembril ütles Martin Kadai intervjuus ERR-ile, et “me ei ole kunagi varem sulgenud gripi pärast koole või meelelahutusasutusi”.

Samal päeval saabus raamatupoodidesse üle Eesti müügile professorite Sucharit Bhakdi ja Karina Reissi teos “Mask maha!”, mis on järjeks 2020. aastal Saksamaal, Austrias ja Šveitsis bestselleri staatuse saavutanud ja ka Eestis laineid löönud raamatule “Koroona valehäire”.

Saksa parlament aga kiitis sel päeval heaks meditsiinitöötajate vaktsineerimiskohustuse.

• 11. detsembril marssisid juba neljandat laupäeva järjest Viini tänavatel inimesed, kes avaldasid meelt Austrias 1. veebruarist 2022 kehtima hakkava kohustusliku vaktsineerimise ja teise koroonameetmete vastu. Politsei hinnangul osales 11. detsembri protestil 44 000 inimest.

• 13. detsembril toimus Riias järjekordne suur valitsuse koroonapoliitika vastane protest, kus osales kokku ligi 10 000 inimest. Meeleavaldusega liitusid 1000 noort, kes panid püsti tänavareivi. Lätis oli sel hetkel keelatud korraldada rohkem kui 20 osavõtjaga sündmusi – isegi õues! (Välja arvatud, kui tegu oli spordi- või kultuurisündmusega, kus kontrolliti QR-koode.)

Samal päeval vastas valitsus Telegram.ee teabenõudele Jüri Ratase valitsuse ja Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) vahelise digitaaltervise valdkonna koostööleppe teemal, et lepe sisuliselt ei kehtivat. Riigikantselei strateegiadirektor Henry Kattago väitis, et selle lepingu alusel ei ole eriti mingeid täiendavaid kokkuleppeid tehtud ning see üksainus kokkulepe, mis tehti, on ka katkestatud ning kavatsetakse lõpetada.

• 14. detsembril ütlesid kaks Londoni arsti väljaandele Evening Standard, et Ühendkuningriigis põevad kuni 300 000 inimest pandeemiajärgse stressihäire (Post Pandemic Stress Disorder – PPSD) tõttu südamehaiguste käes. Võimalikku seost vaktsineerimisega ei mainitud.

Samal päeval kirjutas New York Post: USA sotsiaalmeediahiiglane Facebook tunnistas kohtus, et nende faktikontroll, mida nad kasutavad postituste valideerimiseks, on tegelikult arvamus. (On üsna irooniline tagantjärgi tõdeda, et sellisel juhul on ka Telegram.ee 70 000 jälgijaga Facebooki konto kustutatud lihtsalt kellegi arvamuse põhjal, sest Delfi faktikontrollijate arvates olid Telegramis kajastatud teadlased ja arstid valel arvamusel.)

Õhtul toimus Kalamajas MEM Café juures tänukontsert kohviku toetajatele, mida kõik soovijad said kuulata õues sooja jooki rüübates. PS. Millal sina viimati nägid kohvikus toimunud kontserdil politsei kiirreageerijaid?

Uudse mRNA tehnoloogia leiutaja dr Robert Malone teatas aga videopöördumises lapsevanematele: teie lastel või perel pole mingit kasu laste vaktsineerimisest koroona vastu.

• 15. detsembril näitas Uudis.net, mis analüüsib sotsiaalvõrgustike andmeid ja arvutab kokku portaalide populaarsuse vastavalt uudiste mainimiste koguarvule sotsiaalmeedias, oma avalehel, et sel päeval oli number 1 artikliks Telegram.ee-s avaldatud lugu “Kas Jüri Ratase sõlmitud koroonapasside leping WHO-ga on ebaseaduslik? Kommenteerib Robert Sarv”.

Koroonaterroristide FB postitused

Samal päeval kajastas MTV, et Soomes on koroonaaja julma tagasilöögina kasvanud laste seksuaalne ärakasutamine õõvastavad 78%.

Advokaat Jaanika Reilik-Bakhoff märkis aga Pallo&Partnerite veebilehel, et perearst võib väljastada läbipõdemise tõendi ka positiivse PCR-testi tulemuseta.

• 17. detsembril ütles teadusnõukoja liige, käitumisteadlane Andero Uusberg usutluses ERR-ile, et kehtivatest piirangutest mittevaktsineeritutele võiks esimesel võimalusel loobuda.

Samal päeval pöördusid maailma ühe vanima ja mõjukama meditsiiniajakirja The BMJ-i toimetajad avaliku kirjaga Facebooki tegevjuhi Mark Zuckerbergi poole, öeldes: “Facebooki faktikontroll on ebatäpne, ebapädev ja vastutustundetu.”

• 18. detsembril ilmus Telegram.ee-s artikkel “Kas Covid-vaktsiinid sisaldavad mürgist grafeenoksiidi? Parem on mõrvata teooria kui tappa inimesi!”

Samal päeval ütles Soome terviseameti juht Markku Tervahauta YLE hommikusaates “Ykkösaamu”, et omikroni tulekuga tuleks koroonapassist loobuda.

• 18. ja 19. detsembril toimusid taas massiprotestid – Euroopa inimestel oli koroonameetmetest kõrini.

• 20. detsembril välja antud BioNTechi pressiteates seisis, et Euroopa Liit tellib BioNTechilt 2022. aastaks 650 miljonit vaktsiinidoosi. Lõputu “pandeemia”?

Samal päeval teatas Austraalia peaminister Scott Morrison, et Austraalia peab loobuma valitsuse “raske käe” poliitikast ja võimud peavad lõpetama inimeste elude piiramise Covid-19 tõkestamise sildi all.

• 21. detsembril kirjutas ERR, et koroonavaktsiinidega kümnekordistus vaktsiinide kõrvalmõjudest teatamine.

• 22. detsembril märkis õiguskantsler Ülle Madise ERR-ile antud aastalõpuintervjuus, et meil on teiste riikide halvad eeskujud millegipärast rohkem esil kui head eeskujud. Näiteks Rootsist seoses tema Covidi-poliitikaga ei taheta väga rääkida, kuigi Rootsi oli tolle sügistalvise perioodi üks piirkonna edukamaid riike. Ja ometigi oli seal kõige vähem piiranguid.

Samal päeval küsis Telegram.ee: Kaja Kallas, Tanel Kiik ja Co inimsusevastaste kuritegude eest tribunali alla?

• 23. detsembril teatas valitsus, et ligi kaks aastat ministreid koroonakriisis nõustanud teadusnõukoja juht Irja Lutsar uuest aastast selles ametis ei jätka. Kallase ettepanekul asus teadusnõukoda juhtima uuel aastal rakubioloogia professor Toivo Maimets, samuti uuenes teadusnõukoja koosseis. Teadusnõukoja liikmetele tuli uudis täieliku üllatusena ja käisid jutud, et valitsusele ei sobinud nõukoja pehmemaid piiranguid soosivad soovitused.

Samal päeval ilmus Telegram.ee-s ametliku statistika ja viidetega artikkel “Euroopa enim vaktsineeritud riigid troonivad Euroopa nakatumise edetabelit”.

• 24. detsembril toimus Rakvere ostukeskustes jõuluäratus-aktsioon “Valede pandeemia”, kus valgetesse kaitseülikondadesse riietatud inimesed esitasid plakatitel kriitilisi küsimusi ja andsid edasi lihtsa sõnumi: ela ja lase teistel elada, austa teisi ja säilita inimlikkus!

• 25. ja 26. detsembril toimusid jõuludest hoolimata mitmel pool Euroopas koroonapettuse vastased meeleavaldused. Protestiti nii koroonapasside, sundvaktsineerimise ja ka väikelaste vaktsineerimise vastu.

• 28. detsembril kuulutas Telegram.ee avatuks “Aasta idiokraat 2021” hääletamise. “Kes on sinu hinnangul aasta suurim (koroona) idiokraat ehk idiokraatia elluviija,” küsisime.

• 29. detsembril tunnistas “Good Morning America” otse-eetris USA Haiguste Kontrolli ja Tõrje Keskuse (CDC) direktor Rochelle Walensky, et PCR-test võib näidata kolm kuud valepositiivseid tulemusi. Tuletame meelde, et Telegram sai “pandeemia” algusest peale “faktikontrollitud”, sest kirjutasime juba siis, et PCR-test võib näidata valepositiivseid tulemusi, sest testiga ei saa eristada aktiivseid viiruse osakesi juba läbi põetud viiruse fragmentidest.

• 30. detsembril teatas Saarte Hääl, et dr Edward Laane hinnangul on Saaremaa jõudnud koroona karjaimmuunsuseni. Laane ütles ka: “Koroonapass ei kaitse enam kedagi, lõpetame piirangud!”

Samal päeval ütles Martin Kadai intervjuus Maalehele, et Covidit ei saa vaktsineerimise või piirangutega välja juurida.

Lisaks sai Telegram.ee Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuselt (TEHIK) teada, et üle 5000 2021. aastal Eestis surnud inimese olid topeltvaktsineeritud.

Robert Kochi Instituut avaldas aga raporti, mille kohaselt 95% omikroni juhtudest Saksamaal olid täielikult vaktsineeritud inimesed.

• 31. detsembril teatas terviseamet Elvis Brauerile, et ameti ja kohvikut valvavate turvameeste ennastsalgav töö muutus ligi 35 000 euro võrra kallimaks ehk siis kohvikult püüti senise 34 272 euro asemel nende kulude katteks sisse nõuda 71 472 eurot.

Samal päeval vallandas Viljandi haigla kõik töötajad, kes polnud koroona vastu vaktsineeritud.

Koroonaterroristide FB postitused

Scroll to Top