DETSEMBER 2022

• 1. detsembril selgus, et Hiina kompartei leevendab protestide tõttu koroonapiiranguid.

Sama päeval alustas Eesti Tervisekassa (end. haigekassa) COVID-19 vaktsineerimiskampaaniaga – vaktsiiniga on kindlam.

7. detsembril kaks Saksa liidumaad kaotasid lõpuks maskikohustuse ühistranspordis. Saksa föderaalvalitsus oli maskinõude kaotamise otsuse suhtes kriitiline.

Samal päeval oli TV3 eetris kolmedok “Koroonakriisi nähtamatud ohvrid”, kus võeti luubi alla koroonapandeemia kriisimeetmete laastav mõju.

11. detsembril avaldasid kolm kodanikuühendust avaliku pöördumise “Laste vaktsineerimine vanemate loata ei ole aktsepteeritav”.

13. detsembri pidas Ühendkuningriigi parlamendiliige Andrew Bridgen parlamendis kõne, milles nõudis Covidi süstide peatamist.

• 14. detsembril jagas WHO Twitteris videot, milles väideti, et vaktsiinivastased on ohtlikumad kui globaalne terrorism.

15. detsembri hommikul kogunes 60–70 lapsevanemat ja aktivisti valitsushoone ette, et anda üle ligi 3000 allkirja, mis koguti MTÜ-de Mõttekoda Terve Laps – Terve Ühiskond, Haridusvaldkonna Esinduskoda, Laste Tervise ja Heaolu Kaitseks ja Eesti Lastevanemate Liit ühispöördumisele, et seadusliku esindaja keeldumise korral ei tohi kooliõde alaealist õpilast vaktsineerida.

Samal päeval avaldas MTÜ Ikkagi Inimesed oma koduleheküljel märgukirja Eesti Valitsusele ja ametkondadele, milles tehakse ettepanekud vaktsiinikahjude hüvitise regulatsiooni parendamiseks, sest praegune seadus välistab õigustatud isikute võimaluse saada õiglast hüvitist.

• 16. detsembril kajastas Trip.ee, et Hispaania säilitab pea ainsana Euroopas maskikandmise kohustuse.

17. detsembril kirjutas Delfi Forte, et Eesti on Euroopa Liidu ühishangetega liitumise tõttu sunnitud kulutama kümneid ja kümneid miljoneid eurosid (täpsemalt 28 miljonit) koroonavaktsiinidele, millega meil midagi peale pole hakata. Nimelt ei käi vaktsineerimas enam suurt keegi.

20. detsembril ütles teadusnõukoja vedur, Tartu Ülikooli rakubioloogia professor Toivo Maimets Delfile, et rahvarohketes kohtades võiks hakata taas maski kandma, küll mitte (veel) kohustuslikult.

23. detsembril ilmus Telegram.ee-s artikkel “Dokfilm “Died Suddenly” on psy-op – killuke tõde segatuna suure hulga valedega”.

25. detsembril teatati, et Jaapan alustas miljonite vaktsiiniga seotud surmajuhtumite ametlikku uurimist.

26. detsembril kirjutas Deutche Welle, et Covid-19 PCR-testi väljatöötaja professor Christian Drosteni sõnul on pandeemia nüüd läbi.

29. detsembril selgus nn Twitteri-failidest, et ka Trumpi administratsioon sundis Twitterit plaandeemia ajal tsensuuri rakendama.

Scroll to Top