VEEBRUAR 2021

Koroonaterroristide FB postitused

• 2. veebruaril vahendas Vanglaplaneet.ee paar päeva varem eetris olnud USA ettevõtja, koolitaja ja kirjaniku Tony Robbinsi veebi live’i, kus viimane ütles, et inimesed elavad manipuleeritud hukkunute arvu tõttu pidevas hirmuseisundis. Robbins tõi välja, et nüüdseks kustutatud Johns Hopkinsi uuringus jõuti järeldusele, et Covidi surmajuhtumitest on valesti teavitatud ja see viis laiema avalikkuse seas hirmu puhkemiseni. “See näitab, et aastal 2020 suri sama palju inimesi, kui suri aastatel 2019, 2018, 2017, 2016 ja 2015,” ütles Robbins, selgitades, et uuringut saab endiselt vaadata interneti-arhiivi Wayback Machine abil. “Sama palju vanu inimesi suri 2020. aastal,” jätkas Robbins ja lisas: “Ainus erinevus on see, kui vaadata, millesse nad surid. Südamehaigused on esimest korda viimase 30 aasta jooksul langenud. Vähk on langenud – aga Covid on tõusnud täpselt samades proportsioonides! Väga huvitav, kas pole? Täpselt sama palju inimesi suri.”– “Muide, kui te veel ei märganud, on gripp kadunud! See on taandunud!” nentis Robbins. “Millised on gripi sümptomid? Ja muide, gripp tapab inimesi ning eriti just vanemaid inimesi.”

• 4. veebruaril jagas Telegram.ee lugeja saadetud fotosid Mehhikost, kus võideldi viirusega desovahendiga immutatud jalamattide abil. Lugeja kirjutas: “Enamik neist olid muidugi päikese käes ära kuivanud, aga kui sa mati peale ei astunud, siis turvamees hõikas kohe “HOI HOI!”. Siis läksid üle mati ja kõik oli ok, võisid astuda sisse ööklubisse pidutsema.”

• 6. veebruaril tegi Telegram.ee avaliku pöördumise maskikampaania reklaamnägude Kelly Sildaru ja Ott Kiivikase poole: räägime vaimsest tervisest. “Olen täiesti kindel, et need kampaanianägudeks valitud tublid inimesed soovivad ainult head. Ent vaadates otsa 2020. aasta enesetappude (211 inimest) ja koroonasurmade (201) statistikale, mõtlen paratamatult, kas meil on vaimse ja füüsilise tervise ennetusmeetmed omavahel tasakaalus. /–/ Ma ei kutsu üles naeruvääristama ega alahindama koroonaviirust. Ma kutsun üles kasutama kainet mõistust ja mitte tekitama rohkem kahju meetmetega, mis ei ole selle ohu väärilised. Eestis sureb iga päev ca 45 inimest – kas peaksime tõesti kartma surma rohkem kui täisväärtuslikult elamata jäänud elu?” küsis Telegram.ee peatoimetaja Mariann Joonas.

Fotod: Hendrik Osula (EOK)

• 7. veebruaril jõudis Eestisse esimene saadetis AstraZeneca koroonavaktsiini.

• 8. veebruaril kirjutasid Saksa väljaanded meditsiiniprofessor Winfried Stöckerist, kes töötas eelmisel aastal välja tema enda sõnul ohutu ja praktiliselt tasuta saadava koroonavaktsiini, kuid võimud panid sellele põhimõtteliselt käe ette. Nimelt testis mees ravimit iseenda peal ja kui ta kirjutas Paul Ehrlichi Instituudile (PEI), et paluda luba ja abi rohkemate inimestega uuringu läbiviimiseks, esitati talle oodatud tunnustuse asemel kuriteokaebus – (iseenda peal) eksperimentaalse ravimiga kliinilise uuringu läbiviimise eest.

• 9. veebruaril kajastas Fox News, et Salt Lake City Intermountain Healthcare’i kliiniku arstid soovitasid Covid-19 vaktsiini saanud naistel oma iga-aastane mammograafi külastus edasi lükata. “Vaktsiini saamise järel võib tekkida põletikuline reaktsioon,” ütles dr Brett Parkinson, lisades, et paistes lümfisõlmede tõttu on oht saada vähi valediagnoos.

Samal ajal teatas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) oma iganädalases Covid-19 aruandes koroonaviirusesse nakatumise uute juhtumite püsivast langusest kogu maailmas.

Samal päeval ütles tuntud perearst Piret Rospu vaktsiini turvalisuses (rasedatele ja imetavatele emadele) kahtlejatele ETV saate “Suud puhtaks” otse-eetris, et “isegi kui nad (vaktsiinid) läheksid rinnapiima, siis noh VEITS POOGEN TEGELT.”

• 10. veebruaril avaldas Vanglaplaneet.ee artikli “Skandaalne paljastus. Eesti haiglates hävitatakse koroonakriisi kattevarjus inimeste elusid”, kus ühe Tallinna nakkushaiguste kliiniku töötaja rääkis, et haiglad on pooltühjad ning meditsiinisüsteemi ülekoormusest, millest meedias pidevalt räägitakse, pole jälgegi.

• 11. veebruaril teatas Soome terviseamet (THL), et 96%-l koroonasse surnutest oli vähemalt üks kaasuv haigus. Sarnaseid näitajaid märgiti ka 2020. aasta mais, mil THL-i andmetel oli samuti 96% koroonaviirusega surnutest juba varasemate tervisehädadega, suuremalt jaolt südameveresoonkonna haiguste või diabeediga.

Samal päeval kirjutas peaminister Kaja Kallas Facebookis: “Päeva lõpetuseks rääkisin Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeliga Covid-19 kriisi lahendamisest. Eesti jaoks on Saksamaa võtmepartner ja väga hea liitlane, kellega teeme mitmekülgselt koostööd. Euroopa riikide koostööle on Covid-19 kriis olnud proovikivi, kuid tänu kõigi riikide jõupingutustele oleme peagi kõige raskemast faasist väljumas. Saksamaa roll on selles on olnud väga suur. Oluline on, et saaksime kriisist õiged õppetunnid ja liiguksime koos edasi ühtsemana. Peame näiteks tagama, et Schengeni viisaruum toimiks edasi. Üks piiride avamise eeldusi on ka see, et liigume kiirelt edasi vaktsineerimisega. Eesti saab sellesse omalt poolt panustada näiteks digitaalsete vaktsineerimissertifikaatide arendamisega.”

• 12. veebruaril tegi Telegram.ee üleskutse teadusnõukojale, haiglatele ja programmeerijatele teha numbrid läbipaistvaks, sest see aitaks muu hulgas vähendada teadmatusest tulenevaid pingeid ühiskonnas. Et Eesti on maailmakuulus IT-riik, siis tegime ettepaneku muuta andmete sisestamise ja edastamist järgmiselt:

  • haiglas viibijate arv – lüüa lahku koroonaviiruse tõttu haiglas viibijad ja teistel põhjustel haiglas viibijad, kes on koroona-positiivsed, ent sümptomiteta;
  • positiivsete koroonatestide arv – lüüa lahku sümptomitega ja asümptomaatilised testitulemused;
  • ja kui meil siin juba andmete täpsustamiseks läks, siis oleks suureks abiks, kui ka surmade puhul märgitakse ära, mis oli peamine surmapõhjus…

Koroonaterroristide FB postitused

• 15. veebruaril avalikustas Euroopa Haiguste Ennetamise ja Kontrolli Keskus (ECDC) raporti, milles jõuti järeldusele, et maskide mõju viiruse leviku peatamiseks on endiselt ebaselge.

• 17. veebruaril vihjas peaminister Kaja Kallas Postimehe veergudel uuele riigi täielikule lukustusele.

Samal päeval tegi Riigikogus oma nn koroonadebüüdi Kalle Grünthal (EKRE), küsides Riigikogu puldist: “Miks leiavad kaks USA osariiki, et maskikohustus oli viga?”

Samal päeval kirjutas ERR, et Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) sulges ühe jõude seisnud koroonaosakonna, et parandada personali ümbersuunamisega plaanilist ravi.

• 19. veebruaril nenditi Delfi teadusuudiste portaalis Forte, et maskide kandmise – täpsemalt hingamisteede millega iganes katmise – kohustus pole koroonaviirusesse nakatumisele teadaolevat mõju avaldanud, kuna näitajad hakkasid üles minema just pärast selle kohustuse kehtestamist.

Samal päeval soovitas USA haiguste ennetamise ja kontrolli keskus (CDC) oma värskes raportis lisaks maskile kanda peas ka sukka: “…panna puhtast sukast/nailonmaterjalist varrukas kaela ümber ja tõmmata see riide või meditsiinilise maski peale” – väidetavalt kaitseb see kandjat niimoodi rohkem, kuna mask on tihedamalt näo ümber, vähendades nõnda servavahesid. 

• 20. veebruaril küsis Telegram.ee: miks valetavad Lutsar, Popov, Ratas & Co? Ametlik statistika: 2020. aastal ei olnud Eestis pandeemiat. “Me näeme, et alates 2010. aastast on Eestis iga aasta surnud ca 15 500 inimest. Kuigi möödunud aastal suri Eestis sadakond inimest rohkem kui viimase 11 aasta keskmine näitaja, siis laias laastus on see ikkagi sama suurusjärk,” kirjutas Hando Tõnumaa.

Samal ajal andis Saksamaal alanud teadlaste liikumine Projekt Immanuel teada, et koroonakriisi teaduslik taust on uurimise all.

• 22. veebruaril kirjutas Õhtuleht, et õpetajate massvaktsineerimine Tartus on andnud tagasilöögi – nimelt kannatasid ligi pooled haridustöötajad AstraZenecaga süstimise tagajärjel kõrvaltoimete käes.

Samal päeval avaldati Saksamaal palju kriitikat saanud üleriigiline uuring laste maskide kandmise ohutusest. “Co-Ki”-nimelises (“koroonalapsed”) uuringus jälgiti pea 26 000 last, kellest 68% puhul teatati erinevatest tervisekahjustustest.

Foto: freepik.com / kollaaž

• 23. veebruaril avaldas Delfi TV intervjuu, kus Tallinna Lastehaigla lastearst ja pediaatriakliiniku juhataja vaatasid tagasi koroonapandeemiast räsitud aastale. Selgus, et koroonaviiruse kaudsed tagajärjed võivad olla lastele märksa raskemad kui otsesed: “Lastehaigla pole kimpus koroonaviirusega, lastehaigla on kimpus suitsiidsete lastega!”

Samal päeval pidas õiguskantsler Ülle Madise veebi vahendusel kohtunikele Eesti Vabariigi iseseisvuspäeva puhul sütitava ja kainestava kõne, mis sai sotsiaalmeedias suure menu osaliseks. Õiguskantsler ütles kõnes: “Ei oleks vast ükski korralik õigusteadlane uskunud, et jõuame aega, mil jultunult rikutakse põhiseadust ja Euroopa Liidu õigust. [—] Kohtu ja kontrollita liikumisvabaduse võtmisest ka siis, kui selleks alust polegi, on mitmel pool saanud uus normaalsus. Häbitundeta väidetakse, et põhiseaduslike õiguste kasutamine on eelis, mida ei saa anda! Ja endist normaalset olukorda – põhjendada tuleb põhiõiguste piiramist – peab iga päev eraldi meelde tuletama. Nõuab kõvasti söakust, et kasvõi küsida piirangute proportsionaalsuse või seaduslikkuse kohta. “Seaduslik alus” ja “proportsionaalsus” muutusid meediat, avalikkust ja poliitikuid ärritavateks sõnadeks siingi, meie oma vabas Eestis.”

Ülle Madise sõnas oma Facebooki postituse all kommentaaridele vastates: “Olen andnud oma maksimumi mõistlikkuse hoidmisel. Kahjuks ei kõla nende inimeste hääl, kellelt kaaluka sisulise põhjuseta võetakse töö ja sissetulek, avalikkuses piisavalt valjusti ega kosta Stenbocki majja. Rohkem kostab nende hääl, kes ise põhjendamatutest piirangutest kahju ei saa. Siiski tasub ehk rõõmustada, et häälekale survele kõik keelata, ka see, mis pole vältimatult vajalik, valitsus siiski järele ei andnud.”

• 24. veebruaril registreeriti ametlikult rahvaalgatuslik Eesti Tsiviilallianss, kelle peamine eesmärk on koondada üksikisikuid ja ettevõtjaid, et ühisel häälel seista koroonakriisis ilmnenud meditsiinilis-poliitilise totalitarismi väljajuurimise ja ennetamise eest.

• 25. veebruari hommikul tuli Telegram.ee Facebooki lehe administraatoritele teade, et lehekülg on 70 000 fännile ja kõikidele teistele muudetud nähtamatuks. Tegu ei olnud Telegram.ee esimese kustutatud sotsiaalmeedia kanaliga – 2020. aastal kustutati meil tervelt kolm Youtube’i kanalit koos sisuga. 

Samal päeval avaldas Eesti Päevaleht artikli “Eero Merilind: me ju ei saada kõiki köhijaid kohe röntgenisse. Ka koroonaviirust tuleb käsitleda klassikalise tõvetekitajana”, kus dr Merilind kirjutas: “… kui oleme võtnud mingis asjas väga jäiga arvamuse, siis võib juhtuda, et me oleme ja jäämegi valele teele. Metsa eksinuna ei peaks me tormama otse edasi, vaid aeg-ajalt seisma jääma ning ümber mõtestama ja tegema uue plaani, kuidas kaosest välja saada. /–/ Võib-olla oleks ka nüüd aeg korraks seisatada, teha alglähtestamine (rethinking) ning loobuda segamini paisatud – uuring, raviplaan, diagnoos, kaebused – skeemist ja pöörduda tagasi klassikalise lähenemise juurde, milleks on kaebused, uuringud, diagnoos, raviplaan. Ma usun, et selleks oleks rohkem kui 100 miljon põhjust.”

Lisaks ilmus sel päeval ERR-is artikkel “Testide ebakõla raskendab koroonapositiivse nakkusohtlikkuse määramist”, kus Synlabi infektsioonhaiguste valdkonna juht Paul Naaber kommenteeris, et “PCR metoodika ei võimalda eristada, kas proovis leiduv RNA pärineb elusalt nakkusohtlikult viiruselt või mitte”.

• 26. veebruaril avaldas Telegram.ee videopöördumise “Miks sa oled vait?”:

“Hea inimene. Hea meedik, arst, teadlane, ettevõtja, staar, mõjuisik, kes sa oled seni eelistanud oma arvamust endale hoida. Kui sa saad aru, et seoses koroonakriisiga ei ole kõik asjad nii nagu peaks – vahet pole, kas leiad, et on rikutud inimõiguseid, liialdatud meelelahutusasutuste, tööl- või kooliskäimise piirangutega, maskinõudega, laustestimisega vms, siis nüüd on viimane aeg suu lahti teha.

PÖÖRDUME SINU POOLE KOLME KÜSIMUSEGA:

• Kas sa saad aru, et midagi on valesti?
• Kas sina saad midagi ära teha selle heaks, et sellele tähelepanu pöörata? Kas sul on mingisugust mõjujõudu?
• Miks sa midagi ei tee või millal sa hakkad midagi tegema?

Räägi nüüd või kannata kogu elu nende tagajärgede käes. Aitäh kõigile, kes ei ole vait!”

• 28. veebruaril ilmus Telegram.ee-s eestikeelsete subtiitritega video “Läti medõe nägemus haiglates toimuvast”.

Samal päeval saatis arste ja teadlasi ühendav organisatsioon Doctors for Covid Ethics kirja Euroopa Ravimiameti vastutavatele isikutele, palvega vastata kiireloomulistele Covid-vaktsiinidega seotud küsimustele. Euroopa Ravimiamet vastas vaikusega.

Koroonaterroristide FB postitused

Scroll to Top