MAI 2022

Koroonaterroristide FB postitused

• 1. maist muutus PCR-test valdavalt tasuliseks ja HOIA äpp suleti, samuti lõpetas Terviseamet igapäevase COVID-19 statistika avaldamise.

Itaalias kadus koroonapassi ja maskikandmise nõue.

• 3. mail oli TV3 eetris kolmedokk “Enam ei vaiki – koroonavaktsiin rikkus mu tervise”, mis vaatles eestlasi, kelle elu on koroonavaktsiini süsti(de) järel drastiliselt muutunud. 10. mail ilmus internetti ka saate teine osa.

Samal päeval kirjutas Virumaa Teataja, et geenivaramu hakkab Eestis uurima ravimite ja vaktsiinide kõrvaltoimeid.

• 5. mail kitsendas USA Toidu- ja Ravimiamet (FDA) järsult kõrvaltoimete tõttu Johnson & Johnsoni (Jansseni) vektoripõhise vaktsiini kasutamist.

Samal päeval avaldas BMJ uuringu, mile kohaselt kohustuslik vaktsineerimine on põhjustanud tõsist kahju kogu maailmas.

Samal ajal Saksa meediasse jõudnud Berliini Charité haigla uuringus jõuti järeldusele, et vaktsiinikahjustuste ametlik arv on liiga väike ning et vähemalt 70 protsenti kahjudest ja kõrvalmõjudest ei registreerita. Saksamaa puhul eeldasid teadlased vähemalt 500 000 juhtumit ja nõudsid seetõttu vaktsiinikahjustuste jaoks eraldi ambulatoorse kliiniku loomist.

• 7. mail teatas MTV, et pooled Soome koroonasurmadest on toimunud 2022. aasta kevadel, veebruarist maikuuni kasvasid koroonasurmad lausa plahvatuslikult. Miks see nii oli, kuigi Soomes oli vaktsineerimisprotsent väga kõrge?

• 9. mail kirjutas Postimees, et Kaja Kallas tegi 28. aprillil koos teiste Balti riikide peaministritega EL Komisjoni presidendile Ursula von der Leyenile pöördumise, et pääseda koroona haripunktis tehtud vaktsiinitellimuste karmidest tingimustest.

• 13. mail avaldas Telegram.ee tõlkena epidemioloog Paul Elias Alexanderi põhjaliku analüüsi: koroonaviiruse kontrollimeetmete ebainimlikkus on tänaseks selgelt tõestatud.

• 19. mail andis sotsiaalministeerium välja COVID-19 valmisolekukava 2022/2023 viirushooajaks.

Samal päeval ilmus Hando Tõnumaa avalik kiri koroonakriisi vastutavatele isikutele: Kuhu edasi?

• 21. ja 22. mail toimus üle maailma endiselt arvukaid proteste koroonapasside, piirangute ja WHO nn pandeemialepingu vastu.

• 23. mail teatas kuberner Ron DeSantis, et Florida ei toeta WHO ülemaailmset pandeemialepet mingil juhul.

Samal päeval avaldas Briti abiorganisatsioon Oxfam värske uuringu, mille kohaselt pandeemia loob iga 30 tunni järel uue miljardäri.

Foto: freepik.com

• 25. mail teatas advokaadibüroo Pallo&Partnerid, et kohus tunnistas järjekordse kaitseväelase vallandamise seoses vaktsineerimatusega tühiseks.

• 27. mail kirjutas ERR värskest justiitsministeeriumi / MTÜ Korruptsioonivaba Eestiga tööriistast, mis annab ülevaate ametiasutuste kohtumisest lobistidega 2021. aastal. Näiteks selgus sealt, et enim kohtumisi ehk 52 on korraldatud tervise- ja tööminister Tanel Kiigega, kellega kohtuti peamiselt koroonaviiruse piirangute ja vaktsineerimise teemal.

Samal päeval võtsid maailma riikide esindajad 75. Maailma Terviseassambleel WHO rahvusvaheliste tervise-eeskirjade muudatustest ehk nn WHO pandeemialepingust vastu vaid ühe punkti.

• 30. mail jõudis meediasse, et poole kallimalt hangitud kiirtestid tõid haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale väärteomenetluse. Nimelt selgus, et 5 miljonit eurot maksnud testid oleks saanud osta poole odavamalt.

Samal päeval kirjutati Hispaania ja USA meedias, kuidas Hispaania ravimihiiglase PharmaMar president Jose Maria Fernandez Sousa-Faro ostis endale vaktsiinipassi.

• 31. mail kirjutas Delfi, et kohus tunnistas NETS-il põhinevad koroonapiirangud põhiseadusevastaseks. Halduskohtu kohtunik Andreas Paukštys leidis, et ehk oleks olnud võimalik rakendada meetmeid, mis piiranuks isikute põhiõigusi vähem ja mis oleks aidanud samal ajal eesmärke efektiivsemalt saavutada.

Scroll to Top