APRILL 2021

Koroonaterroristide FB postitused

• 1. aprillil ilmus Telegram.ee-s artikkel “Heliis Raudsik kaebas Hando Tõnumaa kohtusse, tõestamaks, et ta on ajakirjanik”.

Samal päeval kirjutas Postimehe ajakirjanik Toomas Kask Toompeal toimuvale meeleavaldusele viidates oma Facebooki seinal: “Üldiselt ma leian, et see on äärmiselt kahetsusväärne, kui demokraatlikus ühiskonnas nimetatakse naeruvääristavalt politseile lisaõiguste juurde andmise ja trahvimäärade tõstmise üle arutlejaid lamemaalasteks.” (praeguseks kustutatud)

The Telegraph kirjutas sel päeval aga, et “Lukustustest saab tõenäoliselt minevik, kui Inglismaa vabaneb juunis piirangutest”. Nõnda ütles Suurbritannia valitsuse tervisenõunik professor Chris Whitty, kes soovitas tulevikus Suurbritannias koroonaviirust ravida nagu grippi.

• 2. aprillil teatas Florida kuberner Ron DeSantis, et keelustab isikuvabadustele viidates selles USA osariigis vaktsiinipassid. “Florida on olnud piirangute tühistamisel ja tavapärase elu taastamisel USA osariikide seas teenäitaja,” kirjutas ERR.

• 3. aprillil viskas Poola päritolu Kanada pastor Artur Pawlowski oma kirikust välja “natsi” terviseametnikud ja “gestaapo” politseinikud, kes tulid lihavõttepühade ajal keset jumalateenistust koroona ettekäändel inimesi terroriseerima. Video aktsioonist levis kulutulena üle maailma.

• 4. aprillil ütlesid ajakirjanikud Anvar Samost ja Toomas Sildam Vikerraadios omanimelises saates, et vaktsiinivastaste mõnitav sildistamine on häiriv ning võib vaktsiinieitust veelgi tugevdada. “Mind väga häirib Eesti eliidi seas varjamatu ülbus ja mõnitav suhtumine neisse inimestesse, kes vaktsiinides või mingites muudes piirangutes kahelda julgevad. Inimesed kahtlevad ja see on inimlik. Ja kutsutakse neid igasuguste solvavate siltidega. Lamemaalased on kõige levinum,” rääkis Samost. Tema hinnangul ei ole inimeste kõhklused imekspandavad, sest näiteks ainuüksi AstraZeneca vaktsiini kohta on viimase kolme kuu jooksul tulnud ametlikest ja teaduslikest allikatest kolm erinevat seisukohta. “Kui te ühel hetkel arvasite, et teaduslik põhjendatus on selline, siis täna on olukord hoopis teine. Ja vabandage väga, te ise olete ka enda n-ö sildistuse järgi lamemaalane. Äkki jätaks inimestele võimaluse oma peaga mõelda, ise otsustada.”

• 5. aprillil oli Kanal2 eetris “Kuuuurija”, kus aasta inimese tiitliga pärjatud dr Arkadi Popov nimetas teisitimõtlejaid (saatejuhi mahitusel) mõrvariteks.

Samal päeval ütles Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) esindaja Margaret Harris ÜRO pressikonverentsil, et praegu ei hakata nõudma reisimisel vaktsineerimispassi, kuna ei olda kindlad esiteks selles, kas vaktsineerimine takistab viiruse edasikandumist, ja teiseks õiguslike probleemide tõttu.

• 6. aprillil ütles EKRE esimees Martin Helme ERR-ile, et tema peab koroonapiirangutest väljumisel kõige tähtsamaks vaktsineerimise edenemist.

Samal päeval kinnitas teadusnõukoja juht Irja Lutsar ERR-ile: “Vanuses 60+ see haigus (COVID-19) on tuhandeid kordi hullem kui AstraZeneca vaktsiin selles vanuses. Ausõna.”

• 8. aprillil kirjutasid erinevad väljaanded kogu maailmas, et kuu aega varem koroonapiirangud tühistanud USA osariigis Texases on nakatumiste arv langenud rekordiliselt madalale.

• 9. aprillil avaldati ajakirjas Nature Medicine Iisraeli uuring, mis näitas, et vaktsineeritud inimesed nakatuvad sagedamini LA koroonatüvega.

• 10. aprillil kogunesid Tallinna vanalinnas suured politseijõud koos eriüksusega Sulevimägi 1 asuva kohviku (mis tegutses sel ajal kinnise klubina) Toormoor juurde, kuhu tungiti ka sisse ja arreteeriti rahumeelne trummimängija.

Samal päeval avaldas Eesti Tsiviilallianss oma lehel PANDA ühiskonna taasavamise protokolli: tegevuskava lukustuste kahjulikust tsüklist väljatulekuks. PANDA (Pandemics Data & Analytics) on 2020. aasta aprillis loodud poliitiliselt ja majanduslikult sõltumatu organisatsioon, kes koondab erinevatel elualadel tegutsevaid professionaale ja püüab hoida ühiskonnas avatuna teaduslikel andmetel põhinevat koroonadebatti ning võitleb ühiskonna lukustamise vastu.

• 11. aprillil toimus Vabaduse väljakul koroonameetmete vastane meeleavaldus, mis pälvis meedias palju tähelepanu sellega, et politsei keelas tšellist Silvia Ilvesel Eesti hümni mängimise.

• 12. aprillil tegi kapo faktikontrolli Toompea meeleavaldajate Delfi poolt “Kremli käsilasteks” nimetamise osas, kui kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu ütles pressikonverentsil, et meeleavaldustes ei tasu näha Kremli karvast kätt. Ta lisas, et meeleavaldamine on inimeste põhiseaduslik õigus ja ta ei näe siin erilist probleemi või muret, kui inimesed oma põhiseaduslikku õigust kasutavad.

Telegram.ee küsis seepeale, et kas Delfi faktikontrollijad nüüd vabandavad meeleavaldajate ees.

Samal päeval pööras Telegram.ee taas tähelepanu sassis statistikale artiklis “Kas terviseamet manipuleerib pandeemia statistika ja “võimaliku lahendusega”?”.

Foto: kollaaž

The Lancet avaldas sel päeval uuringu, mille kohaselt koroonaviiruse mutant B.1.1.7 ehk “Briti tüvi” ei põhjusta kõrgemat suremust.

Suurbritannia peaminister Boris Johnson teatas aga 12. aprillil, et tõstab vabaduse tähistamiseks õlleklaasi – Suurbritannia kaotas sel päeval suure osa koroonapiirangutest.

• 13. aprillil kogunesid hambuni relvastatud eriüksuslased taas Tallinna vanalinna kohviku Toormoor juurde, seekord heidutati rahumeelset isa, ema ja 3-aastast last, kus politsei püüdis haarangu käigus last isegi ema sülest ära tirida.

Samal päeval ilmus sotsiaalmeediasse intervjuu Soome arsti Mikael Kivivuoriga, kus ta rääkis ülepingutatud koroonapiirangutest. “Kivivuori vallandati pärast seda, kui ta hakkas avalikult koroonameetmete osas sõna võtma. Ta on avalikult öelnud, et PCR-testid annavad valepositiivseid tulemusi. Kivivuori on arvamusel, et Soome riiki ja peaministrit ähvardatakse ning käsud tulevad kusagilt kõrgemalt ning seetõttu lähevadki tipp-poliitikud igasuguse jamaga kaasa, sest sisuliselt on tegemist käsutäitjatega,” seisis video tutvustuses.

New York Times aga kirjutas sel päeval, et mitmed USA tervishoiuametkonnad soovivad esialgu peatada Johnsoni & Johnsoni vaktsiiniga vaktsineerimise trombiohu tõttu.

• 14. aprillil tõi kasvustrateeg Indrek Saul Äripäeva veebisaates välja, et koroonapiirangud tuleks kohe lõpetada, sest Terviseameti andmed on väga ebatäpsed (kohati võetakse arvesse kuni 300 päeva vanuseid positiivseid teste!).

• 15. aprillil avaldas Telegram.ee avaliku kirja “Professor Lutsar, vaatame koos ja ausalt numbritele otsa!”.

Samal päeval oli Kanal2 eetris saade “Õhtu!”, kus Toompea meeleavaldajate esindaja Elvis Brauer pandi vastamisi Terviseameti juhi Üllar Lannoga. Seis jäi 1:0.

Koroonaterroristide FB postitused

• 16. aprilli paiku hakkas teistesse Euroopa riikidesse levima Horvaatia alternatiivses infoportaalis Bez Cenzure (ilma tsensuurita – toim.) avaldatud video, kus riigi tervishoiuspetsialistid, arstid ja teadlased avasid koroonapiirangute pahupoolt. Meedikud ja teadlased rõhutasid, et Covid-19 viirus pole nii tõsine ja surmatoov viirushaigus, nagu tervele maailmale üritatakse näidata. Probleem ei ole mitte viiruses endas, vaid selles, et kogu meditsiinikogukond käitub kriisistaabi dikteerimise järgi ja piirangutega tekitatud kahjudes saab kannatada suurel määral noor põlvkond.

• 17. aprilli seisuga oli Ravimireaktsioonide Euroopa andmebaasi EudraVigilance kantud koroonavaktsiinidega seoses 7766 surmajuhtumit ja 330 218 tervisekahjustuse juhtumit. Andmed olid eraldi välja toodud nelja vaktsiini – Moderna, Pfizer/Biontechi, AstraZeneca ja Johnson & Johnsoni vaktsiini kohta.

Samal ajal levis internetis aktivisti ja suunamudija Samuel Eckerti üleskutse “Miljon eurot viroloogile, kes tõestab, et SARS-CoV-2 tüüpi viirused on haigusetekitajad”.

• 18. aprillil tõstsid Saksa noored Twitteris mässu, sest 12. märtsist Suurbritannias kaotatud piirangute tõttu vabadust nautivad britid tekitasid neis ebavõrdsuse tunde. “Me oleme liiga vanad selleks, et meid koduarestis hoida!” ütlesid nad.

• 19. aprillil ilmus Telegrami kirjavahetus Eesti tipp-professor Heikki Junnineniga, kes ei suutnud esitada tõestusi, et maskidest on kasu viiruse leviku takistamisel.

Foto: kollaaž

• 20. aprillil anti teada, et Tartu ülikooli seireuuringu järgi oli 36% täisealisest elanikkonnast kas läbipõdemise (45%) või vaktsineerimise (55%) teel omandanud viirusevastased antikehad.

• 21. aprillil teatas Iisraeli väljaanne Israel Hayom, et Eestist oleks võinud saada esimene riik, mida varustatakse Pfizer/BioNTech vaktsiiniga, kuid Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ja endine Iisraeli suursaadik USA-s Ron Dermer veensid Pfizeri peadirektorit Albert Bourlat, et Iisraeli hädaolukorra kogemused ja rahvastiku mitmekesisus on parem valik. Uudist kajastasid ka Delfi ja Postimees.

Samal päeval ilmus Telegram.ee-s video “Saksa mikrobioloog Stefan Lanka lükkab ümber RNA-viiruste olemasolu: viroloogide 7 ebateaduslikku sammu”.

Lisaks läks sel päeval Telegrami Facebookis eetrisse meelelahutuslik live “Ajamasina eksklusiiv: Mariann aastast 2019 intervjueerib Handot aastast 2021”: Kas sa oleksid uskunud, kui keegi aastal 2019 oleks sulle öelnud, et 2021. aastal on maailm täielikult muutunud? Meie tegime katse – saatsime ajamasina aastasse 2019, Telegrami peatoimetaja Mariann Joonas istus peale ja sõitis aastasse 2021, et küsida Telegrami juhilt, Hando Tõnumaalt: “Mis toimub?”

• 22. aprilli õhtul kogunesid meeleavaldajad Toompeale tähistama rahva iseteadvust ja ühtekuuluvust. Sündmus “Jüriöö rahumeelne ülestõus” oli inspireeritud Toompea meeleavaldustest ja rahva poolt kantud vabaduse sõnumitest. Kõigil osalejatel paluti teha koostööd politseinikega, et võimalikud tasuta ja tasulised provokaatorid rahva hulgas tuvastada ja iseseisvalt korravalvuritele raporteerida.

Samal päeval avaldas Telegram.ee artikli “Kohe maskid maha ja avagem kõik ärid! Kas Eesti põhiseaduse § 54 annab suveräänsele rahvale õiguse avada riik ise?”.

• 25. aprillil teatas BNS, et EKRE tahab muuta sundvaktsineerimise karistatavaks. Postimees kirjutas veel lisaks, et EKRE eelnõu kohaselt võib kohus sundvaktsineerimise eest määrata juriidilisele isikule trahvi summas 4000 kuni 16 miljonit eurot, juriidilisele isikule võib lisakaristusena koos rahalise karistusega rakendada ka tegevuse sundlõpetamist.

Samal päeval avaldasid Londonis tuhanded inimesed meelt koroonahulluse vastu.

• 26. aprillist hakkas valitsus leevendama märtsis seatud piiranguid õues sportimisele, treenimisele ja huviharidusele.

Samal päeval teatas põlissoomlane Ossi Tiihonen oma blogis, et Soome aktivistide ja juristide rühmitus esitab Rahvusvahelisele Kriminaalkohtule taotluse valitsuse koroonameetmete uurimiseks.

ERR aga vahendas sel päeval uudist, et Soome sotsiaal- ja terviseministeeriumi tellitud koondraporti järgi pole tehtud uuringute järgi võimalik väita, et näomaskide kandmisest avalikes kohtades oleks koroonaviiruse leviku piiramisel selge mõju. Uuring avaldati juba 2020. aasta mais, ent on endiselt Soome valitsuse kodulehel üleval, märkis ERR.

• 28. aprillil avaldas Telegram.ee video “Ekspertide ja meditsiinidoktorite pöördumine: Koroona on pettus! See ei ole tõeline meditsiiniline pandeemia!”.

• 29. aprillil kirjutas ERR, et õiguskantsleri hinnangul pole restoranipiirangud piisavalt põhjendatud.

Samal päeval avaldas Itaalia tervishoiuministeerium uuringu, milles väideti, et kolme käärsoolevähki põdeva itaallase jaoks oli koroonaviirusega SARS-CoV-2 nakatumine läbi aegade parimaks kingituseks. Vastupidiselt ootustele vähipatsientide kasvajad Covid-19 haiguse ajal kahanesid.

Koroonaterroristide FB postitused

Scroll to Top