JUULI 2022

Foto: kollaaž

6. juulil märkis Villu Zirnask Eesti Päevalehe arvamusloos “Kui kuulen sõna „koroonapiirang“, haarab käsi kabuuri järele” järgmist: “Ma mõistan, et paljudel koroona asjus sõna võtnud või otsustanud inimestel võib olla raske tunnistada, et nad üldse milleski eksisid – nii jõuliselt hüppasid nad pandeemia ajal mõne meetme taha. Aga usalduse taastamiseks ja ühiskonna uuesti lõhestamise vältimiseks tuleks ka vigu tunnistada ja neist õppida.”

• 7. juulil peatas Uruguay alla 13-aastaste laste koroona vastu vaktsineerimise.

• 12. juulil ütles WHO peadirektor Tedros Adhanom Ghebreyesus oma avalikus pöördumises, et väidetavate Covidi juhtumite arvu tõusu tõttu on maskinõude taastamine hädavajalik. Paraku ei võtnud eriti ükski riik tema üleskutsest vedu.

18. juulil oli Telegrami podcastis külas kohtuarst Ilona Drikkit, kes leidis, et kõigile koroonasurmadele tuleks teha ekspertanalüüs.

22. juulil avaldas WHO meediabüroo pressiteate, milles võeti kokku ülemaailmne Covid-19 vaktsineerimisstrateegia. Kirjas oli ka, et see nõuab WHO ajaloo suurimat iga-aastast eelarvet: juba 2021. aasta eelarvesse oli ette nähtud 10,1 miljardit dollarit, mis on ligikaudu kolm korda suurem kui kogu organisatsiooni varasemad aastased kogukulud. Kuid kuhu see raha läheb?

• 24. juulil kirjutas Islandi ettevõtja ja koolitaja Thorsteinn Siglaugsson Briti portaalis The Daily Skeptic teadusuuringutele ja ametlikule statistikale tuginedes, et Islandi laste hulgas esineb rohkem vaktsiinikahjustusi kui rasket Covidisse haigestumist.

26. juulil küsis Telegram.ee ahvirõugete “paanikale” viidates: Mis ajast võrdub viis surmajuhtumit ülemaailmse hädaolukorraga?

 28. juulil ütles dr Karmen Joller Vikerhommiku saates: “Minu soovitus on kanda maski /…/ Eks iga inimene on tänaseks juba piisavalt tark ja ma usun, et nad panevad maski ette, kui nad ei soovi haigestuda.”

 31. juulil tegi Telegram.ee ülevaate teaduslikest uuringutest, mis kinnitavad: COVID süstid mõjutavad nii meeste kui ka naiste viljakust.

Koroonaterroristide FB postitused

Scroll to Top